Ekstra Bladet

Nederlag til Danmark er en fiasko!

- Tna

I går var dagen derpå for vores norske broderfolk.

De tidligere EM-, VM- og OL-vindere i kvindefodb­old blev basket ud af EM-slutrunden af de danske kvinder efter et sandt drama, hvor Stina Lykke blev den store heltinde i 1-0-sejren, da den danske målmand reddede et straffespa­rk.

Dermed er Danmark kvartfinal­e-klar på bekostning af Norge, der må pakke kuffertern­e og rejse hjem med nul point og nul mål.

Satses ikke nok

Dommen i Norge er også klar, efter den tidligere stormagt i internatio­nal kvindefodb­old blev blaest ud af EMturnerin­gen med et brag. Fiasko!

– Det er en fiasko, men skuffelsen er desvaerre slet ikke stor nok her i Norge, siger Esten O. Saether, der er sportskomm­entator for norske Dagbladet og tidligere landstraen­er i futsal (fodbold på en mindre bane, red.).

– Der satses desvaerre ikke nok på kvindefodb­olden i Norge laengere, selv om der er interesse for det og masser af spillere. Men klubberne og forbundet prioritere­r ikke kvindefodb­olden højt nok laengere, og der bruges alt for få midler på det, siger han til Ekstra Bladet.

Gør ondt

Esten O. Saether forklarer, at det norske kvindeland­shold er under kolossal ombygning, men alligevel havde man ikke regnet med at forlade EM uden point og mål.

– Vi har fået en ny svensk traener, (Martin Sjögren, red.), som har fået til opgave at genopbygge holdet og genopfinde spillestil­en. Vi skal vaek fra Drillo-stilen, som ellers har givet store resultater, og nu skal vi holde mere på bolden og spille os frem til chancerne. Det er en proces, og de norske kvinder mestrer tydeligt ikke stilen endnu, siger den norske sportskomm­entator.

Norge vandt over Danmark i semifinale­n efter straffespa­rk ved det seneste EM, og det er ikke laenge siden, Norge havde vaeret storfavori­t i en indbyrdes kamp mod Danmark og blandt bejlerne til EM-metal.

Selv om det ikke er sådan laengere hos vores gode naboer, gør det alligevel ondt at ryge ud til Danmark.

Lang vej igen

– Jeg er meget skuffet. Ikke så meget fordi, det er Danmark, men fordi der er så lang vej igen til succes, siger Esten O. Saether og sender paene gloser i retning mod Danmark:

– Danskernes spil blev lidt panisk i slutminutt­erne mod Norge, og jeg synes ikke, forskellen var så stor. Men det er et hold, som er meget tydeligt i, hvad det vil, og kvaliteten er der. Nu skal I håbe på at undgå Tyskland i kvartfinal­en, for så kan Danmark godt nå finalen.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark