Ekstra Bladet

Vandt trods hav af dumme fejl

. TENNIS Caroline Wozniacki skulle bruge en del partier på at spille sig ind i sin første kamp siden Wimbledon-skuffelsen

- ANDERS BERG abj@eb.dk

Hvis der kunne gå rust i en ketsjer og et saet ben, så havde Caroline Wozniacki en del af den slags, som skulle bankes af under sin førsterund­ekamp ved Sony Ericsson Open i Båstad i Sverige.

Det formåede danskeren. Sådan da. Wozniacki vandt med stort besvaer over verdens nummer 64, franske Pauline Parmentier, med 6-3, 3-6, 6-2. Det var danskerens første kamp siden Wimbledon-skuffelsen for små tre uger siden, hvor hun tabte i fjerde runde.

Normalt er det Wozniacki, der presser modstander­en til fejl, men i går var det danskeren, der blev presset og lod sig presse til masser af fejl. 14 uprovokere­de fejl blev det til alene i første saet. Det var fire flere end Parmentier. Saerligt den vanligt sikre baghånd var upraecis for danskeren. Kun enkelte gange fik hun sendt den ned ad linjen med skarphed.

Fightede sig tilbage

Wozniacki blev brudt allerede i tredje parti i første saet. Men straks efter brød danskeren tilbage. Og derefter var det hende, der kunne bryde takket vaere et smukt og dybt lob hen over Parmentier. Hun holdt fast i breaket og tog senere saettet med 6-3.

Derefter så det ellers ud til, at den berømte rust var røget af ketsjerkra­ftvaerket. Men nej. Selv om Wozniacki brød allerede i det første parti i andet saet, fortsatte problemern­e.

Umiddelbar­t efter brød Parmentier nemlig tilbage og ramte linjerne efter behag i en periode. Derfra fortsatte franskmand­en bombardeme­ntet og brød til 4-2. Hun tog saettet med 6-3. Et saet der bød på utrolige 17 uprovokere­de fejl af danskeren. Et uhørt højt antal.

Nye problemer

Problemern­e fortsatte for danskeren, der allerede i første parti i tredje saet blev brudt. Igen. Derefter spillede Parmentier sig på 2-0.

Men så tog en vis herre fra dybet ved Wozniacki. Danskeren brød tilbage. Og lynhurtigt fik franskmand­en gummiketsj­er, og så spillede Wozniacki sig på 4-2. Det gjorde hun primaert, fordi det lykkedes hende at flytte Caroline Wozniacki måtte kaempe hårdt i Båstad, ikke mindst med sine mange uprovokere­de fejl.

Parmentier rundt på banen, så hun ikke fik ro til sine tunge grundslag.

Denne gang lod danskeren ikke Parmentier slippe vaek. Wozniacki tog i alt seks partier i traek og vandt det afgørende saet med 6-2. Det var den danske stjernes tredje sejr ud af lige så mange mulige over Parmentier.

I naeste runde venter der schweizisk modstand til den danske 11’er på verdensran­glisten. Her møder hun Viktorija Golubic.

 ?? FOTO: MATHILDA AHLBERG/BILDBYRÅN ??
FOTO: MATHILDA AHLBERG/BILDBYRÅN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark