Ekstra Bladet

71-årig kraever stor erstatning

-

Der blev kludret så meget af politiet og anklagemyn­digheden i en stor straffesag, at de tre frifundne har besluttet at kraeve erstatning.

Det er forløbet i sagen om Totempo-koncernen, som nu får et efterspil, oplyser en af forsvarern­e.

Her var to maend og en kvinde anklaget for bedrageri mod leasingsel­skaber for 291 millioner kroner. Men på trods af anklagemyn­dighedens ønske om seks til otte års faengsel frifandt Retten i Roskilde i juni trioen.

I afgørelsen kritisered­e retten på ganske usaedvanli­g vis flere punkter af så vel efterforsk­ningen som anklagemyn­dighedens håndtering af sagen.

– Samlet har bevisførel­sen i vidt omfang vaeret behaeftet med usikkerhed, uklarheder og uoplyste forhold, står der for eksempel i dommens praemisser.

Det har fået den frifundne Arne Boesen til at rejse et krav om 150.000 kroner i godtgørels­e for tort, oplyser hans advokat, Sysette Vinding Kruse.

Ifølge advokaten er den 71årige blevet kraenket i en grad, så han bør få en godtgørels­e, der ligger et godt stykke over, hvad et offer for voldtaegt typisk tilkendes.

Under al kritik

Desuden beder Boesen om 20.000 kroner for langvarig sagsbehand­ling, oplyser Sysette Vinding Kruse.

– Efterforsk­ningen har vaeret under al kritik. Den 150.000 kroner i erstatning for sjusk og tort. Det kraever en 71-årig mand, der i år blev frifundet for bedrageri.

har ikke vaeret fyldestgør­ende, og en raekke spørgsmål er ikke blevet besvaret, har advokaten tidligere sagt.

Selskabet Totempo blev finansiere­t gennem leasing af et stort antal kabiner, der blandt andet blev brugt ved

autolakeri­ng. I retssagen mod firmaet påstod anklagemyn­digheden, at leasingsel­skaberne i stort omfang blev bedraget med fiktive fakturaer.

Tidligere har en anklager erkendt, at en del af rettens

kritik er berettiget:

– Der er ingen tvivl om, at der er noget, vi ikke har vaeret gode nok til, udtalte advokaturc­hef Susanne Baek Nielsen i forbindels­e med sagen.

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ??
FOTO: JONAS OLUFSON

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark