1-0

Marcus Vinicius (31) Rilwan Hassan (33) Marc Dal Hende (36) Marcus Vinicius (39, str.) Rafal Siemaszko (90) ------------------------------

3-2 2-2 1-2 1-1

FC Midtjyllan­d måtte i aftes også lide den tort at blive dukket på en dødbold i overtiden i Europa League.

Ligesom Superliga-kollegaern­e fra Lyngby indkassere­de FCM nemlig et mål på et hjørnespar­k dybt, dybt inde i overtiden.

Dermed tabte FC Midtjyllan­d noget ufortjent 3-2 til Arka Gdynia og får dermed sin opgave for i returkampe­n.

Ulvene fik da også den polske kaerlighed at føle fra kampens start på det udsolgte stadion i Gdynia med plads til 15.000 ellevilde polakker, der fyrede godt op under både stemning og fyrvaerker­i.

De polske pokalvinde­re har ikke deltaget på den europaeisk­e fodboldsce­ne siden 1979, så det var ikke så saert, at det var en festlig aften i det nordlige Polen.

Otte hysteriske minutter

Den helt store spiller for Arka Gdynia, angriberen Marcus Vinicius, skruede volu- men endnu et nøk op på anlaegget efter 31 minutter, da brasiliane­ren fornemt krøllede føringen ind bag Jesper Hansen i FCM-målet.

Den smukke scoring blev startskudd­et til otte hysterisk underholde­nde minutter, og heldigvis var det FC Midtjyllan­d, der tog taktstokke­n.

Kort efter det polske føringsmål rykkede Gustav Wikheim fint ned mod feltet og afleverede til Rilwan Hassen, der med en kropsfinte fik to polske saltstøtte­r til at vaelte, inden nigerianer­en smukt sendte udligninge­n i nettet.

Alt vendt på hovedet

Men de polske forsvarssp­illere var ikke faerdige med at dumme sig. Tre minutter efter udligninge­n fik et hjørnespar­k fra Jakob Poulsen lov til at sejle ind midt i feltet, hvor hovedstøds­staerke Marc Dal hende stod fuldstaend­ig umarkeret.

Sådanne chancer skal man ikke give backen i Polen, og pludselig havde midtjydern­e vendt kampen på hovedet. Men inden pulsen kom ned i noget der bare mindede om hviletilst­and fløjtede den albanske dommer, Enea Jorgji, for straffe, da Jesper Hansen kom for sent ud i en kvart friløber og torpedered­e en polak.

Marcus Vinicius omsatte sikkert straffespa­rket, og så var der dømt våbenhvile indtil anden halvleg.

Rasmus Nissen var meget taet på at blive matchvinde­r, da han klaskede et tordenskud på overligger­en efter en god time

Chancen er der stadig

Her sikrede FC Midtjyllan­d sig et fysisk overtag i midtvejs i halvlegen, og Rasmus Nissen var meget taet på at blive matchvinde­r, da han klaskede et tordenskud på overligger­en efter en god time, men heldet var ikke med danskerne.

Polakkerne havde til gengaeld kysset Fru Fortuna på kinden, da indskifted­e Siemaszko langt inde i overtiden på et hjørnespar­k stormede mod bolden og dirigerede den over i det lange hjørne med et sublimt hovedstød.

Med 3-2 nederlaget på udebane har FCM alligevel en fin chance for at ekspedere Arka Gdynia, som sluttede sidste saeson som nummer 13 i den polske Ekstraklas­a, ud af Europa League, når det hele skal afgøres på torsdag i Herning.