Ekstra Bladet

Tidligere ludoman: Forundret over Brian Laudrup

-

Claus Elgaard, der har arbejdet som sportsvaer­t på TV2, og som nu gør sig som forfatter og foredragsh­older, mener, at det er problemati­sk, at kendte medvirker i reklamer for spil.

– Jeg er helt enig i, at det er et problem, når kendte medvirker i reklamer. Unge mennesker ved ikke, hvad de går ind til, siger han og tilføjer:

– Det er et langt større og dybere problem, end folk går og taenker. De faktuelle kendsgerni­nger er mildt sagt skraemmend­e. Jeg bliver kontaktet mellem tre og fem gange om ugen af foraeldre, børn og sågar selvmordst­ruede. Jeg sender dem så videre til Center for Ludomani.

Forbavset

Claus Elgaard har om nogen haft ludomani inde på livet.

I selvbiogra­fien ’Med livet som indsats – en ludoman taler ud’ fortaeller han, at han har spillet en-to millioner kroner på Keno og russisk roulette, og at han havde rysteture som en alkoholike­r, når han ikke spillede.

Derfor er han forbavset over, at en kendt som Brian Laudrup vaelger at repraesent­ere et spilfirma.

– Jeg synes, at det er betaenkeli­gt. Jeg er klar over, at det er fuldt lovligt. Det, der gør mig mest forundret, er, at en mand som Brian Laudrup, som jeg har stor respekt for, vil laegge navn til en spilreklam­e. Det har jeg virkelig undret mig over, siger han.

Heller ikke Haugaards medvirken kan Elgaard forstå, men han formoder, at der må ligge mange tanker bag, da komikeren netop selv er tidligere misbruger.

– Jeg forstår det ikke, men jeg har respekt for det. Han har selv vaeret der.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark