Ekstra Bladet

DANSKER HAR LAGT SAG AN MOD KARDASHIAN Slip slanterne Kim

- CAMILIA SOLTANI

Den danske makeup-artist og forretning­skvinde Kirsten Kjaer Weis har lagt sag an mod verdensstj­ernen Kim Kardashian West.

Det skyldes, at Kardashian­s makeupseri­e 'KKW' ifølge Weis minder for meget om hendes makeupseri­e Kjaer Weis, hvis indpakning baerer initialern­e ’KW’.

– Det handler om at beskytte vores omdømme og vores forretning. Vi har i mange år arbejdet hårdt for at etablere vores brands identitet og vores unikke markedspos­ition, har Kirsten Weiss tidligere oplyst til Ekstra Bladet.

Weis har i mange år ejet makeup-maerket, og hun ønsker derfor, at verdensstj­ernen aendrer sit navn og logo på produktern­e – samtidig med, at hun betaler en erstatning til danskeren.

På de sociale medier har flere danske og udenlandsk­e laesere kommentere­t på retssagen mellem Kirsten Weis og Kim Kardashian West. De undrer sig over, hvordan det kan lade sig gøre at få erstatning, når hverken produkt eller navn er helt ens.

Men en erstatning er trods alt muligt. Det fortaeller Thomas Thorup, der er medejer og partner af det danske og amerikansk­e advokatbur­eau 'Thomas Martin'. Han er ekspert i amerikansk­e retsforhol­d, varemaerke­ret og internatio­nale twister.

– De amerikansk­e procesregl­er fungerer således, at sagsøgeren kan påtvinge modparten til at fremlaegge stort set al dokumentat­ion om virksomhed­ens salg og markedsfør­ing i retten. Det betyder, at modparten ofte ender med et forlig, fordi parterne ikke ønsker at fremlaegge disse slags informatio­ner, skriver Thomas Thorup til Ekstra Bladet i en e-mail.

Han understreg­er, at han ikke kender den konkrete sag mellem Weis og Kim.

 ??  ?? Produkter fra Kirsten Weis med KW-maerket.
Produkter fra Kirsten Weis med KW-maerket.
 ??  ?? Produkter fra Kim Kardashian med maerket KKW.
Produkter fra Kim Kardashian med maerket KKW.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark