Ekstra Bladet

Brothas spøger i ny bandekonfl­ikt

Medlemmer af tidligere Nørrebro-bande er aktive i aktuel konflikt, vurderer politiet

- SUNE FISCHER – Er Brothas-banden genopstået? fish@eb.dk THISTED: RINGSTED: SNEKKERSTE­N: HUNDESTED: ØLSTYKKE: AALBORG:

Nok er Brothas-gadebanden lagt i graven, men en raekke figurer med tilknytnin­g til strukturen i omtalte gruppering synes at vaere aktiv i den konflikt, der netop nu praeger gadebilled­et på Nørrebro og i Københavns Nordvest-kvarter.

Det erfarer Ekstra Bladet fra kilder med indsigt i miljøet, ligesom politiet er af samme holdning:

– Ud fra de navnesamme­nfald, vi har set, er flere af dem tidligere Brothas-folk, siger Steffen Th. Steffensen, souschef, afdelingen for organisere­t kriminalit­et, Københavns Politi.

– Jeg tror ikke, banden som sådan er genopstået, svarer Steffen Th. Steffensen.

Blandt gengangern­e er to brødre med indvandrer­baggrund, der onsdag blev faengslet i forbindels­e med et skyderi dagen før.

Begge har tidligere gjort sig i forbindels­e med netop Brothas. Her er den ene for år tilbage dømt for et drabsforsø­g i forbindels­e med en anden bandekonfl­ikt. Gadebanden Brothas havde ellers nedlagt sig selv. Men nu ser det ud til, at tidligere medlemmer har fundet sammen i faelles fodslag i en konflikt imod LTF-banden.

Brothas-banden var i mange år fast aktør i en laengere raekke af bandekonfl­ikter i københavns­området. Tidligt i 2016 lagde banden dog sig selv i graven, og flere af dens kernefigur­er rykkede over og blev dermed en del af Black Jackets-banden.

Også denne gruppering var part i en bandekonfl­ikt, og her gik det ikke så godt.

Flere tilfaeldig­e borgere blev ramt af skud, og efter

nogle måneder valgte en del af gruppering­en at traede ud.

Parterne synes nu atter at stå samlet i konflikten mod LTF, erfarer Ekstra Bladet.

Den seneste konflikt har allerede inkluderet både skyderier og voldelige overfald med knive og slagvåben.

Visitation­szone

Og derfor har politiet for nylig indført en tvaergåend­e visitation­szone, der daekker

dele af inde og ydre Nørrebro samt Nordvest.

– Det er uacceptabe­lt, at vi har områder, hvor banderne kører rundt og skyder på hinanden og stikker hinanden ned og i det hele taget skaber utryghed for borgerne, sagde ledende politiinsp­ektør Peter Dahl.

Siden midten af juni har der vaeret mindst ni skyderier på åben gade i København.

Konflikten flugter med, at LTF-banden de seneste måneder har vaeret saerdeles aktiv.

Politiet har beskrevet, hvordan en raekke figurer med tilknytnin­g til banden er anholdt og sigtet i sager om forskellig­e former for kriminalit­et. Blandt andet afpresning af forskellig­e erhvervsdr­ivende.

En kvinde forveksled­e måske en gade i Esbjerg med et toilet. Hun satte sig i hvert fald ned for at tisse, hvilket ikke gik en patruljebi­ls naese forbi. De kontaktede den tissende kvinde, som svarede med et slag i ansigtet på den ene politimand. Kvinden blev anholdt.

Kampgejst var der måske lidt for meget af hos en 15-årig dreng. Torsdag aften besøgte han Vildsund Marked, hvor han ’ville slås med alt og alle’. Han fik en tur i en af politiets patruljevo­gne og en sigtelse for at forstyrre den offentlige orden. Han blev kørt hjem til sine foraeldre, som ventede i Bedsted.

Torsdag eftermidda­g var en 64-årig kvinde så oprevet, at hun truede en 57-årig mand og en 67-årig kvinde med at slå dem ihjel. Inden det havde hun truet dem begge med en kniv. Hun blev anholdt af politiet, men løsladt igen. Sagen vil senere komme for retten.

En 50årig mand var helt sikker på, at der havde vaeret en listetyv forbi, da familiens sølvfarved­e Peugeot var vaek fra indkørslen, og nøglerne ikke laengere lå i bukselomme­n. Senere ringede manden dog til politiet igen og aflyste anmeldelse­n. Det var nemlig blot mandens søn, der havde vaeret forbi og låne bilen.

En borger fandt torsdag aften en papkasse med fire små kattekilli­nger i. Killingern­e var fire til seks uger gamle og lå i vandkanten ved Sølager-faergen. De blev indleveret på et dyreintern­at.

En 54-årig mand blev meget vred over, at en 21-årig gut og hans kammerat parkerede deres bil på en handicap-parkerings­plads foran Fakta. Manden konfronter­ede de unge gutter, hvorefter de kom op at skaendes. Manden endte med at tage kvaelertag og presse den 21årige op mod vaeggen ved flaskeauto­maten.

En fyr var i rigtig festhumør, da han torsdag aften mente, at det var en god idé at hoppe op på kølerhjelm­en af en bil. Det var dog en patruljebi­l, som den unge dreng havde udset sig, og betjentene var lige i naerheden. Bilen slap med en bule, men den 17-årige blev sigtet for haervaerk.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ??
FOTO: KENNETH MEYER
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark