Ekstra Bladet

Bankede fanges hoved i gulvet

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

En 60-årig mellemlede­r, ansat ved Enner Mark Faengsel uden for Horsens, er nu tiltalt i en sag om vold mod en indsat. Det fremgår af anklageskr­iftet i sagen.

Ifølge anklageskr­iftet udspandt voldsepiso­den sig i en sikringsce­lle, hvor den indsatte var anbragt. Her beskrives det, hvordan mellemlede­ren angivelig skubbede den indsatte omkuld på sengen og her fastholdt ham.

Herefter greb han om fangens nakke og hår, trak ham ned på gulvet og kørte hans ansigt rundt i nogle madrester, der lå på gulvet.

Den 60-årige skulle også have trykket fangens ansigt ned i en madbakke, alt imens han råbte, at fangen skulle aede maden.

Efterfølge­nde har han ifølge anklageskr­iftet flere gange banket den indsattes hoved ned i gulvet. Den indsatte pådrog sig skader i ansigtet, på arme og ben og fik revet flere totter hår af.

Ifølge Horsens Folkeblad har den 60-årige betjent vaeret fritstille­t siden episoden. Det var i Enner Mark-faengslet, at voldsepiso­den udspandt sig. Her er en mellemlede­r nu tiltalt for vold.

Institutio­nschef på faengslet Anette Baekgaard bekraefted­e i maj, at det var faengslet selv, der anmeldte den 60-årige. Derudover ønskede hun ikke at kommentere sagen.

Den indsatte, der har indvandrer­baggrund,

afsoner en dom på 14 måneders faengsel for blandt andet flere forsøg på vold mod faengselsb­etjente i forbindels­e med, at han har siddet varetaegts­faengslet, skriver Horsens Folkeblad.

Det er uvist, hvordan den 60-årige mellemlede­r stiller sig til tiltalen.

Sagen bliver behandlet ved Retten i Horsens i september.

 ?? FOTO: JESPER NØRGAARD SØRENSEN ??
FOTO: JESPER NØRGAARD SØRENSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark