Ekstra Bladet

Vrede mod praesident­en: Du beskytter os ikke

-

Under hele sin valgperiod­e har Egyptens praesident, Abdel Fatah al-Sisi, svoret at beskytte de kristne i landet, men det løfte runger efterhånde­n utrolig hult for kopterne.

De anklager ham og hans regering for at modarbejde dem gennem nye, diskrimine­rende love samt at vaere for slappe med sikkerhede­n.

Umiddelbar­t efter angrebene på kirkerne i Alexandria og Tanta erklaerede Egyptens praesident, Abdel Fatah al-Sisi, en tre måneders undtagelse­stilstand, og i en tv-transmitte­ret tale til nationen efter angrebet på bussen i Minya sagde han blandt andet:

Egypten vil ikke tøve med at angribe terroriste­r hvor som helst

– Hvis Egypten falder, falder resten af verden. Egypten vil ikke tøve med at angribe terroriste­r hvor som helst.

Al-Sisi har desuden stationere­t elitetropp­er til at beskytte de kristne over hele landet, og ude foran kirkerne er der opstillet sikkerheds­kontroller.

Men undtagelse­stilstande­n og den ekstra sikkerhed har ikke hjulpet meget lyder det fra utilfredse koptere over for det engelske medie The Guardian.

Mange af landets koptere støttede al-Sisis overtagels­e af magten tilbage i 2013, da han smed Mohamed Morsi på porten og erklaerede Det Muslimske Broderskab for en terrorgrup­pe.

Det har dog fået flere egyptere til at se på de kristne som ansvarlige for landets nedadgåend­e spiral siden revolution­en i 2011, hvilket har øget spaendinge­rne mellem muslimer og kristne i landet.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark