Ekstra Bladet

Spaender ben for flaskesaml­ere

- CHRISTIAN KLOSTER kloster@eb.dk

Københavns Lufthavn har indført en anordning, som holder romaer og andre ubudne gaester vaek. Københavns Lufthavn har en periode vaeret meget velbesøgt af romaer og andre, som samlede flasker og dåser – og optog det begraensed­e antal siddeplads­er, som er tiltaenkt flypassage­rerne.

Derfor har lufthavnen med to initiative­r løst problemet.

Det ene består i, at havnevagte­rne bortviser folk, som opholder sig i lufthavnen laenge – uden flybillet. Det sker med henvisning til, at de ikke har et relevant aerinde i lufthaven

Det andet initiativ har yderligere motiveret flaskesaml­erne til at blive vaek.

Det har vaeret sådan, at når man afleverer sin dåse eller flaske i én af mange Røde Kors-flaskebeho­ldere opstillet i bl.a. området før sikkerheds­kontrollen, så gik panten til det velgørende formål.

Ragede panten op

Men flaskesaml­erne så deres snit til at rende rundt og rage pantemball­ager op af beholderne, som ellers tydeligt var markeret med, at de indeholdt pant-donationer til Røde Kors.

Derfor har man nu taget initiativ til at montere nogle høje rør på beholderne, så selv ihaerdige langfingre­de personager ikke kan nå dem.

– Lufthavnen ønsker at samarbejde med en hjaelpeorg­anisation, så indsamlet flaskepant kan bruges til at hjaelpe mennesker i nød. Samtidig sikre vi et ordentlig genbrug, og det er jo godt for miljøet, siger lufthavnen­s seniorrådg­iver Lars Lemche.

– Men det var svaert i starten, da flaskebeho­lderne meget ofte blev tømt. Men efter, vi fik monteret de høje rør på flaskebeho­lderne, kan vi se, at antallet af pantsamler­e er faldet ganske markant. Det er i al sin enkelhed en meget simpel løsning, der har vist sig at virke. Pantsamler­ne har trods alt ikke så lange arme, siger han.

Så nu tilfalder flaskepant­en atter Røde Kors, som bruger donationer­ne til at hjaelpe mennesker i nød i områder, der er ramt af krig eller katastrofe­r.

 ?? FOTO: MOGENS FLINDT ??
FOTO: MOGENS FLINDT
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark