Ekstra Bladet

Kom så, danske piger – og drenge!

- JEG ER DANSKER! HVORFOR SAMMENLIGN­ER FOLK JEG KAN LI’ AT DERFOR GÅR VI NU TIL NOGET, TØFFES EUROPA-TERMOMETER: FCM: FCK: LYNGBY: BRØNDBY: KOM SÅ, DANMARK

Jeg interesser­er mig ikke supervolds­omt for kvindefodb­old, men jeg følger da med på samme niveau, som jeg holder øje med alle mulige andre danskere i internatio­nal sport.

Jeg kan da for eksempel afsløre, at jeg har fulgt curling-kvinderne under OL …

Jeg elsker at spille tennis. Det betyder ikke, at jeg skynder mig hjem for at se Caroline Wozniacki spille, men jeg holder mig orienteret om, hvordan det går hende og er glad på hendes – og Danmarks – vegne, når det går godt. Ligesom jeg er glad, når det går håndbold-kvinderne godt til EM eller VM.

Jeg føler mig nok ikke ligefrem trukket til skaermen lørdag aften, når fodbold-landsholde­t spiller kvartfinal­e mod Tyskland, men deres resultater hidtil har da lige fået mig til at tjekke et par småting – og jeg kan garantere, at jeg lige runder skaermen på et tidspunkt efter klokken 20.45, når kampen går i gang.

Jeg håber selvfølgel­ig, det går dem godt. Vi er da danskere, for fanden!

herreog damefodbol­d? Jeg fatter det ikke! Folk taler hånligt om serie 2niveau, og selv hvis det skulle passe – hvad så?

Alt i denne verden skal vel vurderes ud fra det niveau, der er, og de forudsaetn­inger, udøverne har. Det er jo som at sammenlign­e aebler og paerer.

Men Simon Spies havde nok ret, da han sagde, at dårlig omtale er bedre end slet ingen, og når der er flere end 700.000 seere til slutningen af en kamp mod Norge, så er den folkelige interesse og berettigel­se til stede – og jeg kender i hvert fald mindst en tv-station, der vil vaere interesser­et i alt, der samler så mange seere hurtigere, end de fleste laesere kan nå at stave til BO!

Eller IB …

spille golf, jeg gider bare ikke se på det. Men jeg har da ingen intentione­r om at nedgøre spillet eller kritisere det. Hvorfor skulle jeg det?

Nu er vi så kommet til det punkt, hvor jeg ved, at folk vil sige: Hvorfor kritiserer du så spillet, spillere og hold, når det gaelder herrefodbo­ld?

Jeg er meget tilfreds med at svare: Fordi dét har jeg forstand på, og når jeg ser, at to spillere, der har vaeret fuldtidspr­offer i årevis ikke er i stand til at ramme hinanden på fem meters afstand, så har jeg lov til at vaere kritisk – og jeg har erfaringen med mig. Den sidder lige under frisuren …

1-0 Det danske fodboldlan­dshold vandt over Belgien i EM-gruppespil­let – og det er der god grund til at vaere stolt over, selv om det er kvindefodb­old, fastslår Stig Tøfting.

Hvorfor sammenlign­er folk herre- og damefodbol­d? Jeg fatter det ikke! Folk taler hånligt om serie 2-niveau, og selv hvis det skulle passe – hvad så?

har forstand på!

Eftersom FCK og Brøndby mødes i naeste runde, gemmer vi dem lidt – og jeg holder luppen over FC Midtjyllan­d, der nu tre kampe i traek har stillet med de samme 11 i startopsti­llingen.

Ros for det. Der er ingen tvivl om, at ulvene lige nu har et helt andet udtryk end i 0-4-slaskeren i Brøndby i premieren.

Jeg har stor forståelse for, at man sparer spillere, der ER traette – eller overbelast­ede. Men man skal ikke spare spillere, for at de IKKE skal blive traette, og det ser jo ud til, at Jess Thorup har set, at holdet har brug for kontinuite­t.

Jeg var ikke forundret over holdets udtryk i Brøndby, for der er ingen hold, der kan skifte fem-seks spillere ud af en start-opstilling og komme med den samme styrke.

FCM kan i hvert fald ikke, på trods af at de har Danmarks bredeste trup (32 spillere, den fylder et

helt A4-ark!). Nu ligner FCM praecis det hold, jeg forventede inden saesonen:

Hurtige omstilling­er, spil over kanterne, offensive backs, Tim Sparv tilbage i rollen som uundvaerli­g defensiv midt, Paul Onuachu som staerk mand, der kan og skal klare sig selv, en forrygende Rilwan Hassan, der scorede en polsk perle, og assisterne­s chef, Jakob Poulsen. Superligae­ns dygtigste/vigtigste i den rolle.

Midtjydern­e var uheldige at indkassere en scoring i overtiden i Gdynia, men med 2-3 til returen på hjemmebane og den indsats, de leverede, er helt sikker på, at FCM kører den i hus hjemme i hulen.

Jeg holder fast i, at holdet i perioder holder et hidtil uset lavt niveau og leder efter stabilitet så vel offensivt som defensivt. Men 0-1 i Skopje er absolut ingen katastrofe, og københavne­rne er stadig favoritter til at gå videre, selv om det kan blive umådelig svaert.

Fantastisk indsats, naermest heroisk. De spillede i utrolig varme – og gik kolde til sidst mod et russisk tophold, der ikke undervurde­rer Lyngby én gang til.

Miraklerne­s tid er ikke forbi, men Krasnodar er storfavori­tter til at gå videre.

Har endnu ikke spillet dårligt, men de møder et staerkt Hajduk Split-mandskab i en pudsig kamp, der kan blive et taktisk tovtraekke­ri.

0-0 i det første opgør får bestemt ingen af holdene frem på banen, men Brøndby har paene kort på hånden på et tilskuer-lukket stadion i Split.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Dansk glaede
FOTO: ALL OVER PRESS Dansk glaede
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark