Ekstra Bladet

VAERSTE DAG NOGENSINDE

- Jonas Ryefelt jry@eb.dk

BUDAPEST (Ekstra Bladet): Forundring­en lyste stadig ud af Günther Steiner, da han satte sig ned for at tale med pressen godt halvanden time efter afslutning­en på anden traening.

Italienere­n havde set kilometerv­is af problemer hele dagen, så det var nok meget godt, at dagen var omme. På en solbeskinn­et fredag i Budapest erklaerede Haas-chefen, at det var den vaerste dag i teamets halvanden år gamle historie.

– Det var den vaerste dag for Haas F1. Jeg tror aldrig, at vi har lidt så meget.

Teamet har en enorm opgave før dagens strabadser, men Steiner har forsøgt at holde modet oppe hos sine kørere.

– Man må bare forblive rolig, arbejde hårdt og komme ovenpå igen. Jeg har talt med dem begge. Alle har en dårlig dag sommetider.

– Vi må gøre det bedre i morgen (lørdag, red.), for det kan ikke blive meget vaerre, sagde han og fortsatte efter en lille kunstpause: – Men man ved aldrig. Kevin Magnussens bil blev først klar til at køre, da der manglede cirka 20 minutter af anden traening.

For Romain Grosjeans vedkommend­e var der også nok at se til, erkendte teamchefen.

– Vi havde ingen balance. Og da vi forsøgte at saette super soft-daek på, blev han fanget i trafik. Det var en nedadgåend­e spiral.

Store skader

Kevin Magnussen tog dog den tumultaris­ke dag med godt humør. Måske med fornemmels­e om, at det i hvert fald ikke kan blive vaerre i dag.

– Det er lidt spildt. Vi må bare få så meget ud af i morgen som muligt, sagde danskeren til den efterfølge­nde presse-briefing, hvor Ekstra Bladet var til stede.

Han ventede og ventede i garagen på, at bilen blev klar, og da han endelig kom ud, kom et rødt flag forårsaget af den tidligere holdkammer­at Jolyon Palmer i vejen. Han kørte derfor faerreste

Alle har en dårlig dag sommetider. Vi må gøre det bedre i morgen, for det kan ikke blive meget vaerre

omgange af alle.

– Jeg vil hellere have 11 omgange end ingen. Det er ikke optimalt, det er ingen hemmelighe­d.

Magnussens bil var blevet kraftigt beskadiget på grund af afløseren Antonio Giovinazzi, der crashede i første traening.

– Det er aergerligt, at det sker, men det er jo risikoen ved at have en ny mand i bilen. Det er, hvad der sker som racerkører. Det er ikke første gang, han laver fejl, og det bliver heller ikke sidste gang. Og han er ikke den eneste, der kunne finde på at lave sådan en fejl.

– Det er altid irriterend­e. Hvis der er en, der skal køre galt i den bil, så er det mig. Sådan føles det i hvert fald, fastslog Magnussen.

For lidt fart

De få omgange under traeningen var dog ikke det eneste, der gik danskeren på.

– En ting er, at vi ikke kørte så meget, men vi var heller ikke saerlig hurtige, så vi skal finde noget på bilen eller i daekkene. Der er noget, der ikke giver helt mening for os. Vi skal lede efter løsningen. Det fungerede ikke i dag, og balancen var ikke optimal, fastslog han.

Kevin Magnussen og resten af feltet stiller igen på Hungarorin­g i dag, når tredje traening begynder klokken 11.

Kvalifikat­ionen starter klokken 14, og her må Haasteamet virkelig håbe, at der er sket en udvikling.

En ting er, at vi ikke kørte så meget, men vi var heller ikke saerlig hurtige

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Ud på sidelinjen
Kevin Magnussen måtte passivt se til, mens Stoffel Vandoorne (McLaren) og de øvrige Formel 1-stjerner kørte forbi under traeningen i går. Danskeren måtte overlade sin bil til Ferraris tredjekøre­r, Antonio Giovinazzi, der kvitterede...
FOTO: ALL OVER PRESS Ud på sidelinjen Kevin Magnussen måtte passivt se til, mens Stoffel Vandoorne (McLaren) og de øvrige Formel 1-stjerner kørte forbi under traeningen i går. Danskeren måtte overlade sin bil til Ferraris tredjekøre­r, Antonio Giovinazzi, der kvitterede...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark