Ekstra Bladet

Mareridt fra start til slut

-

Måske blev det ikke vaerre og vaerre, men det var slemt at vaere Haas hele dagen i går.

Haas havde en decideret vanvittig fredag. Crash af Giovinazzi, heldags-klagesang fra Grosjean over bremser og balance i bilen og sølle 11 omgange til Magnussen. Det er den korte version. Den lange fortaeller om et team, der måtte kaempe fra start til slut med et meget lille slutproduk­t til følge.

Solen var ankommet til Hungarorin­g, som den plejer, og første traening kunne gå i gang.

Tidligt ramte Romain Grosjean barrieren, men det var intet mod det, som Kevin Magnussens afløser, Ferraris tredjekøre­r Antonio Giovinazzi, udsatte sig selv for, da der blot var gået en halv time af første traening.

Det italienske talent mistede bagenden på bilen og crashede faelt i sving 11, hvor det skulle vise sig, at andre senere også ville få problemer.

Magnussens bil var kraftigt beskadiget, og det tekniske personale hos Haas kom på enormt hårdt arbejde.

Imens kom Grosjean på banen igen, men franskmand­en fik mest rampelys, når man kunne høre ham over radioen, hvor han klagede sin nød. Bremserne og balancen i bilen var de primaere frustratio­nsfaktorer.

Grosjean blev slået

Frem mod anden traening – og faktisk lang tid ind i sessionen – kaempede Haas med at gøre Giovinazzi­s lig af en bil til en kapabel racerbil til Kevin Magnussen.

Da der manglede omkring 20 minutter, fik den 24-årige dansker endelig lov at maerke asfalten, men fornøjelse­n var meget kortvarig. Hans tidligere holdkammer­at Jolyon Palmer, måtte udgå, og der kom rødt flag, så tilbage til pitten med Magnussen. Nu manglede der kun 13 minutter, og der resterede kun få minutter, da danskeren satte sin første tid. Derfra fik han dog lidt tur i den. Med streg under lidt.

På bare 11 omgange formåede Magnussen nemlig at kravle frem til en psykologis­k vigtig position som nummer 17 – en plads bedre end holdkammer­aten og rivalen Grosjean.

Plads til optimisme

I den sjove ende var der gode takter fra Red Bulls Daniel Ricciardo, der i begge traeninger markerede sig som den hurtigste i feltet.

Australier­en vandt i Ungarn i 2014, og nu er den storsmilen­de kører nok ekstra optimistis­k før de afgørende dage.

Det italienske talent mistede bagenden på bilen og crashede faelt i sving 11

Sebastian Vettel, som fører kampen om VM med et point ned til Lewis Hamilton, var naesthurti­gst i anden traening, mens de naeste pladser blev besat af Valtteri Bottas, Kimi Räikkönen og Lewis Hamilton.

På den positive side var det også vaerd at naevne, at de to McLaren-kørere, Fernando Alonso og Stoffel Vandoorne, i begge traeninger kom med i top ti. Indtil videre har de kun føjet to point til deres konto, men de satser formentlig på, at der er flere i vente i Ungarns Grand Prix.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Bekymrede miner hos Haas-teamet, der under hele traeningen i går kaempede for at få rettet de fejl, der generede Romain Grosjean.
FOTO: ALL OVER PRESS Bekymrede miner hos Haas-teamet, der under hele traeningen i går kaempede for at få rettet de fejl, der generede Romain Grosjean.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark