Ekstra Bladet

For h... da!

Der bliver ikke åbnet mange døre for de unge Ferrarital­enter hos Haas, for teamet er godt tilfreds med kører-kombinatio­nen

-

Kevin Magnussen havde god grund til ikke at vaere alt for begejstret i går. Ferraris tredjekøre­r, Antonio Giovinazzi, smadrede danskerens bil under traeningen, og det blev derfor kun til ganske få omgange på den ungarske asfalt. Antonio Giovinazzi har ikke gjort god reklame for Ferraris talent-fabrik, og Haas-teamchefen Günther Steiner ser heller ikke ud til at åbne døren mere på klem for Ferraris unge folk.

Gårsdagens traening aendrer naeppe på den opfattelse.

Men Haas og Ferrari er taet forbundet. Ferrari leverer motoren til Haas-raceren, og omvendt giver Haas plads til Ferraris tredjekøre­r, Antonio Giovinazzi, i syv førstetrae­ninger denne saeson.

Men Ferrari burde have langt mere at skulle have sagt, mener den tidligere F1boss Gian Carlo Minardi, der grundlagde det Minarditea­m i Formel 1, der siden er blevet til Toro Rosso.

– Hvis det er, hvad der sker, så vil det vaere et nederlag for Ferrari, siger Minardi og fortsaette­r:

– Jeg er stadig sikker på, at det er en beslutning, der kun er taget for at bevare freden på et hold, der gør det rigtig godt, og hvis klare mål er at sikre flest mulige point i den anden halvdel af saesonen, siger Gian Carlo Minardi.

Tilfreds med sit hold

Minardi mener, at Ferrarisys­temet spiller fallit ved ikke at sikre unge (og helst italienske) talenter – som for eksempel Giovinazzi – en chance i Formel 1.

Men det kan han godt glemme. Haas-bossen er nemlig glad for at have kørerne på plads.

– Jeg har ingen indflydels­e på, hvad der sker hos det røde hold (Ferrari, red.). Det er ikke mit job, men vi er glade for vores kørere. De har begge kontrakter, så vi er tilfredse, fastslår han.

Günther Steiner blev også spurgt til, om han kategorisk kunne afvise, at der ville ske noget med Romain Grosjean, der har budt sig til hos Ferrari.

På dét punkt gled Haasbossen behaendigt af:

– Vi må krydse den bro, når vi når til den. Ferrari må traeffe deres beslutning, og jeg har ingen viden eller indflydels­e, når det kommer til det, siger Steiner.

Haas-bossen erkender, at de unge fyre, der ligger i periferien, har stort potentiale, men det handler i den grad om at vaere på det rette sted på det rette tidspunkt.

Glade for en sidsteplad­s

Den italienske Haas-chef ser en udvikling i sporten og naevner selv Minardi-teamets historie for at nå frem til sin pointe.

– Minardi var tilfredse med at blive sidst. Det var deres opgave at udvikle kørere, så de kunne leve med at vaere sidst. Det var deres forretning­smodel.

– Vi har ikke den slags teams. Måske er det godt, måske er det skidt. Jeg ved det ikke.

Han anerkender, at det ville vaere alt for risikabelt at starte de unge Ferrari-talenter i netop en Ferrari, men der bliver ikke åbnet mange døre for dem hos Haas. Selv om Haas ville vaere et oplagt sted set ud fra deres andre samarbejds­aftaler.

– Det er svaert for Antonio (Gioviniazz­i, red.) og Charles (Leclerq – Ferrari-talent, der dominerer GP2, red.), for der er ingen teams til dem. Der er ingen plads.

Steiner fortaeller desuden, at han mener, at der er blevet et større gab mellem Formel 1 og de underligge­nde klasser.

Andre muligheder

Et andet sted, hvor Ferrari kunne placere deres talenter, er hos Sauber, hvor der er sket en markant udvikling de seneste dage.

Det lille team så ud til at skulle køre med Honda-motor i 2018 og dermed vinke farvel til Ferrari, der leverer motoren denne saeson.

Den aftale er nu aflyst, og i stedet fortsaette­r Ferrari som leverandør til teamet – selvfølgel­ig i form af en modbetalin­g.

Tidligere på saesonen kørte Giovinazzi to løb for Sauber, da Pascal Wehrlein var ude med en skade.

Men spørgsmåle­t er så, om den 23-årige italiener overhoved står først i køen.

Han satte Kevin Magnussens racer i barrieren i sving 11 på Hungarorin­g, og det afstedkom som ventet spørgsmål om, hvorvidt det ville skade hans karriere.

– Formel 1 er hårdt, og et crash hjaelper ikke. Men det er kun den anden førstetrae­ning, og jeg har stadig fem tilbage.

– Det er bare vigtigt at komme tilbage og gøre et godt stykke arbejde uden problemer. Så må vi se, hvad der sker på Monza, sagde italienere­n.

Hvis det er, hvad der sker, så vil det vaere et nederlag for Ferrari

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark