Ekstra Bladet

I dag falder dommen over Nicki Pedersen

- POUL FERDINAND pf@eb.dk

Det tog kun et splitsekun­d, da Nicki Pedersen 24. maj braekkede den syvende nakkehvirv­el to steder i et brutalt styrt i ligamatche­n mellem Holsted og Esbjerg.

Men det efterfølge­nde, vigtige spørgsmål – om den uhyggelige skade tvinger den 40-årige syvdobbelt­e speedway-verdensmes­ter til et ufrivillig­t karrierest­op – har ingen foreløbigt kunnet besvare.

Mandag advarede laegerne på Odense Universite­tshospital om den risiko for alvorlig lammelse, der truer, hvis han igen lander på nakken.

Siden har Nicki Pedersen vaeret i taenkeboks, men i dag får speedway-veteranen måske omsider det svar, han har ventet på med både frygt og utålmodigh­ed.

Nervøs for svaret

I går var fynboen tilbage på slaggerne for første gang i to måneder, da han kørte flere traeningso­mgange på sin polske hjemmebane i Leszno.

– Det gik egentlig fint på banen. Men jeg kunne godt maerke, at det er laenge siden, jeg har haft hjelm på, og jeg blev lidt traet i nakkemuskl­erne, siger han.

Efterfølge­nde var han til nye undersøgel­ser på det lokale hospital. Undersøgel­ser, der allerede i dag kan give en endelig afklaring på fremtiden.

– Jeg har vaeret hos nogle laeger, der har opereret flere speedway-kørere og har stor erfaring.

– De bruger nogle aeldre metoder, de ikke bruger i Den danske speedwayst­jerne besøgte sin polske hjemmebane i går efter en lang pause på grund af skader.

Danmark, hvor man belaster nakken med vaegte på ti kilo, så man kan se, om ledbåndene kan klare belastning­en, forklarer Nicki Pedersen, som åbent erkender, at han er nervøs for svaret.

– Mit hjerte vil køre speedway, men jeg lytter til, hvad der bliver sagt.

Jeg kunne godt maerke, at det er laenge siden, jeg har haft hjelm på

– Jeg får de polske røntgenbil­leder med hjem til Danmark, og så må vi se, hvad de danske laeger siger, forklarer Nicki Pedersen, som også fik sidste halvdel af 2016-saesonen spoleret efter det frygtelige styrt i Pardubice sidste år, hvor han braekkede to nakkehvirv­ler, fire ribben, skulderbla­det og håndleddet.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark