Ekstra Bladet

Kroppen begyndte at vaenne sig til kemoen, og kraeften begyndte igen at at sprede sig

- – Hvordan foregår din behandling med immunterap­i?

I BEGYNDELSE­N

havde han ingen symptomer – men han måtte leve med en viden om, at han havde kraeft, og at sygdommen havde spredt sig fatalt. Men fysisk kunne han ikke maerke det.

– Men så begyndte jeg at få stråler, fordi det havde ramt hjernen. Og så begyndte jeg at tabe håret. Det betød, at folk fandt ud af, at ... nåh for helvede, han er sgu syg. Det var ikke bare pjat. Det begyndte også så småt at gå op for børnene.

HEREFTER BEGYNDTE

– Før i tiden har jeg skaeldt Vorherre ud mange gange, når kraeft har ramt alle mulige andre – selv folk, der var i super form og naermest løb et maraton flere gange om ugen, siger Michael Strøm, der har haft bekendte med alvorlig kraeftsygd­om.

– Hvorfor tog Vorherre så ikke mig i stedet, for jeg har vaeret ryger i flere år?

– Det har han nok vaeret så traet af at høre på, og så tog han da også mig – og gav mig hele turen, siger Michael Strøm med et grin.

Da det blev opdaget i oktober 2015 havde han en stor svulst i venstre lunge og metastaser.

EFTER HAN FIK

kemoterapi skrumpede svulsten ret hurtigt til halv størrelse. Men kroppen begyndte at vaenne sig til kemoen, og kraeften begyndte igen at at sprede sig. til behandling af lungekraef­t. Så jeg kom over på immunterap­i og er blevet behandlet med det lige siden, fortaeller han og forklarer:

– Jeg fik terapien hver 14. dag. Efter fire gange blev jeg scannet, og der var sket store fremskridt. Og siden da er det bare kun gået fremad, siger Michael Strøm, der stadig får immunterap­i med jaevne mellemrum.

– Jeg får det intravenøs­t i armen. Dagen før får jeg taget blod, og så bliver der lavet immunterap­i til mig.

– Selve processen er jeg ikke så meget inde i.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark