Ekstra Bladet

Den dag fik han at vide, at han havde uhelbredel­ig lungekraef­t – og at kraeften havde spredt sig til hans hjerne

- Kilde: Kraeftens Bekaempels­e

Men det virkede med det samme, og det har mindsket kraeftcell­erne i både mine lunger og i maven. I brystet fik jeg også en knude på et tidspunkt. Den forsvandt også.

– Hvor laenge gik der, fra du startede med det, og til kraeften begyndte at skrumpe ind?

– Jamen, det gjorde det sådan set med det samme. Vi kunne se det allerede efter den første scanning. Der gik lige et par måneder, og så havde jeg en laegesamta­le med godt nyt. Derfra er det sådan set kun gået fremad. Laegerne har svaert ved at finde mere kraeft i mig.

Michael fortaeller, at det eneste, laegerne kunne se sidste gang, var, at han havde en lymfe, der var vokset 1,4 millimeter:

– Men det er ikke sikkert, det er kraeft. Det kan vaere alt muligt, og den er måske vaek naeste gang. De sidste par gange har de i hvert fald haft meget svaert ved at finde noget, siger Michael Strøm. Ved immunterap­i udnyttes bestemte dele af immunsyste­met til at bekaempe kraeftcell­er.

Normalt bekaemper kroppens immunforsv­ar effektivt fremmede eller unormale celler i kroppen. Immunforsv­aret kan faktisk ofte genkende kraeftcell­er som fremmede celler på grund af deres indhold af kraeftprot­einer.

Imidlertid reagerer immunforva­ret ikke tilstraekk­eligt over for kraeftcell­erne til at udrydde dem. Det skyldes, at kraeftcell­erne er dygtige til at beskytte sig ved hjaelp af forskellig­e mekanismer, der kan modvirke immunforsv­arets angreb.

IMMUNTERAP­I GÅR KORT FORTALT UD PÅ AT:

Styrke immunforsv­arets evne til at genkende og angribe kraeftcell­er

Svaekke kraeftcell­ernes evne til at forsvare sig.

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Michael Strøm fik meldingen, at han havde uhelbredel­ig kraeft. Men efter, at han blev behandlet med immunterap­i har laegerne ikke kunnet finde mere kraeft i hans krop.
FOTO: CLAUS BONNERUP Michael Strøm fik meldingen, at han havde uhelbredel­ig kraeft. Men efter, at han blev behandlet med immunterap­i har laegerne ikke kunnet finde mere kraeft i hans krop.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark