Ekstra Bladet

EKSTRA TECH

Haever omgående penge uden at sende noget og sylter kundeklage­r groft

-

Imere end et år har den fynske webshop banananaz.dk trukket et spor af rasende kunder efter sig. Butikken, der lever af at saelge tøj, har i dag så ringe et rygte, at den på Trustpilot er placeret helt i bunden af listen over saelgere af dametøj med en vurdering på blot 1,8 ud af ti. Antallet af en- eller to-stjernede anmeldelse­r fylder 49 sider.

1500 netbrugere har også meldt sig ind i en lukket Facebook-gruppe, hvor talrige kunder advarer mod at handle med banananaz.dk og deler erfaringer med hinanden om firmaets ejere.

vaeret i kontakt med en raekke af kunder, der har delt deres dokumentat­ion. Og mønsteret er det samme i hver eneste klagesag.

På overfladen virker hjemmeside­n trovaerdig. Man kan blandt andet finde et telefonnum­mer, cvr-nummer, mailadress­e og salgsbetin­gelser. Problemet er bare, at når først man har afgivet sin ordre, oplever mange, at pengene omgående traekkes, hvorefter der sker meget lidt, fortaeller kunderne.

Forsøger man at ringe til telefonnum­meret, henviser en telefonsva­rer til mailadress­en. Her får man ligeledes et autosvar, men det er ingen garanti for service. Kun hvis de ramte kunder presser firmaet hårdt og truer med politianme­ldelse, lykkes det i nogle tilfaelde at få sagen løst.

– Jeg er glad, hvis jeg får mine penge tilbage. Men jeg vil aldrig nogen sinde anbefale det firma til andre, siger Jane Søballe til Ekstra Bladet. Hun bestilte 12. juni og fik 25. juni besked om, at ordren var sendt.

– Det er første gang, at jeg har oplevet ikke at få mine ting. Det virker meget uprofessio­nelt, siger en anden kunde, Carina Jensen, der forgaeves har ventet siden 10. juni.

bestilte sine varer 4. juni og fik trukket penge, men uden at der blev leveret noget:

– Jeg føler klart, at det er et firma, der forsøger at snyde folk.

– Jeg tror ikke, at de på noget tidspunkt har villet sende mig de varer.

Ifølge retspraksi­s er det ulovligt at traekke pengene ved en nethandel, hvis varen ikke er sendt. Men her vaelger banananaz.dk meget alternativ­t at traekke pengene, kort efter ordren afgives.

har fået dokumentat­ion fra, oplever samtidig, at de får en mail med besked om, at varen er sendt og et trackingnu­mmer. Men beskeden er løgn:

– Det giver jo ingen mening, at de sender mig en besked om, at pakken er sendt og haever pengene, men der slet ikke sendes noget, mener Jane Søballe.

En raekke af trackingnu­mre, som Ekstra Bladet har gennemgået, viser ligeledes, at banananaz.dk systematis­k opretter et trackingnu­mmer op til to måneder før, der faktisk sendes en pakke.

– Jeg føler mig klart snydt, siger kunden Tania Kargaard, der bestilte 12. juni. Pengene blev trukket og varen fejlagtigt meldt afsendt samme dag. – Man tror, det er en oprigtig handelssid­e. – Men de bliver bare ved med at komme med undskyldni­nger, lover gaver eller reagerer slet ikke, når man klager.

Man tror, at det er en oprigtig handelssid­e, men de bliver bare ved med at komme med undskyldni­nger, lover gaver eller reagerer slet ikke, når man klager

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark