Ekstra Bladet

Menukort med billeder eller udstilling­svinduer med plasticmod­eller af den mad, man kan få, gør det nemt at få overblik over muligheder­ne. Priserne er inklusive skat og drikkepeng­e

-

Bento eller obento betyder madkasse, der er arrangeret i en aeske af plastic, trae eller keramik. De kan vaere hjemmelave­de, men fremstille­s også industriel­t. Måltidet er praktisk, billigt og populaert og fås over hele Japan. Indholdet er ofte ris, fisk, svinekød eller marineret kylling, aeg, pickles, grøntsager, tang, bønner og evt. frugt. Man får spisepinde, papirservi­et, sojasovs og hertil evt. kold eller varm ocha, der er grøn te.

STORMAGASI­NERNE HUSER

også køkkener med få siddeplads­er, hvor man kan få varme retter, der også kan tages med. Smag på den sprøde tempura, der er indbagte fritureste­g-

DE STORE JERNBANEST­ATIONER

rummer altid et stormagasi­n, der derfor er let at komme til.

På de øverste etager er der typisk restaurant­er, klassiske testeder og moderne caféer, hvor man kan få et let måltid. En del stormagasi­ner har en stor restaurant med flere slags mad, men de fleste spisestede­r er specialise­rede i én type madlavning og retter.

Menukort med billeder eller udstilling­svinduer med plasticmod­eller af den mad, man kan få, gør det nemt at få overblik over muligheder­ne. Priserne er inklusive skat og drikkepeng­e.

Man kan enten spise her, eller blot bruge det til at få overblik over, hvad man gerne vil prøve på et senere tidspunkt ude i gaderne. Nudler, sushi, sukiyaki, tonkatsu, okonomiyak­i, kinesisk, italiensk eller koreansk eller andre typer restaurant­er, der naesten altid har specialise­ret sig i en saerlig type mad.

De japanske stormagasi­ners madafdelin­ger spejler befolkning­en og de mange forskellig­e kulturer. Under alle omstaendig­heder kan man her få masser af muligheder for at spise folkeligt og meget forskellig­t.

 ??  ?? Udbuddet i stormagasi­nernes madafdelin­ger giver et godt indtryk af, hvad japanerne selv kan lide at spise.
Udbuddet i stormagasi­nernes madafdelin­ger giver et godt indtryk af, hvad japanerne selv kan lide at spise.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark