Ekstra Bladet

ENE HØNE I KURVEN

Indsatsled­er Svend Sørensen fra Brand & Redning Sønderjyll­and har aldrig tidligere fået så usaedvanli­gt et alarmopkal­d

- ULRIK BACHMANN FOTO: KIM PETERSEN

Der skal meget til at få en erfaren brandmand til at løfte øjenbrynen­e, når det gaelder usaedvanli­ge sager.

Indsatsled­er Svend Sørensen fra Brand & Redning Sønderjyll­and har mange års erfaring. Han løftede sine øjenbryn søndag aften.

– Meldingen kom klokken 20.18. Der står i teksten, at en pige sidder fast i en basketball-kurv. Vi troede, det var en joke, siger Svend Sørensen.

Hun sagde, at jeg ville få 20 kroner for at saette mig op på kurven. Det gjorde jeg så

Men fremme i skolegårde­n på Kongehøjsk­olen i Aabenraa viste det sig, at den var god nok. Højt oppe i en af skolegårde­ns basketball-kurve sad 13-årige Mikkeline Holmelund Jørgensen så uhjaelpeli­g fast, at hun ikke selv kunne komme fri.

Og her kom hun for øvrigt til at sidde i naesten tre kvarter, inden hun blev hjulpet fri igen.

Så sad jeg fast

Mikkeline fortaeller til Ekstra Bladet, at hun sammen med en veninde var gået ned i skolegårde­n for at spille lidt hyggebaske­t. Men det blev hurtigt kedeligt.

– Jeg lavede et vaeddemål med hende. Hun sagde, at jeg ville få 20 kroner for at saette mig op på kurven. Det gjorde jeg så. Da jeg så var kommet derop, sagde hun, at jeg skulle tage mine arme igennem kurven. Det gjorde jeg også. Og så sad jeg fast, fortaeller Mikkeline Holmelund Jørgensen.

Men alt det kendte Svend Sørensen ikke til, da han ankom til stedet. Hurtigt efter kom to brandbiler med redningsfo­lk, som undrede sig lige så meget som indsatsled­eren, fortaeller han.

– Pigen var ved godt mod, da jeg kom frem. Men det var tydeligt at se, at hun ikke kunne komme ned selv. Hun sagde til mig, at hun havde prøvet det før. Men denne gang var hun røget laengere ned i kurven, siger Svend Sørensen.

Nettet blev skåret op

Basketball-kurven er ikke – som den bør vaere ifølge lovteksten – helt oppe i knap tre en halv meters højde.

Den er godt en meter laengere nede, så også de mindre børn på skolen har en chance for at kaste en basketball helt derop.

Derfor kunne brandmaend­ene nå op til Mikkeline Holmelund Jørgensen, hvis de stillede sig på taeer. Men selv om de gjorde det, var pigen hverken til at få frem eller tilbage.

Brandfolke­ne skar basketball-kurvens net op. Og først derefter kunne tre mand lempe hende forsigtigt ud af kurvens favngreb og ned i sikkerhed. Med rumpen først og benene strittende op i luften.

Men ned kom hun. Og hun er ikke kommet noget som helst til. Heldigvis.

Det blev lidt pinligt

– Det var ikke pinligt i begyndelse­n. Heller ikke da

 ??  ?? Ups Mikkeline Holmelund Jørgensen sad fast i basketball-kurven i godt og vel tre kvarter.
Ups Mikkeline Holmelund Jørgensen sad fast i basketball-kurven i godt og vel tre kvarter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark