Ekstra Bladet

Gemmer sig bag pressetjen­este

-

Ansaettels­en af Gitte Rabøl er tilsynelad­ende ikke så god en idé, at DR’s ledelse ønsker at gå ud og stå på mål for den.

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra bestyrelse­sformand Michael Christians­en og generaldir­ektør Maria Rørbye Rønn.

Men efter at Ekstra Bladet har indtalt en besked på telefonsva­reren til såvel bestyrelse­sformand og generaldir­ektør, er det DR’s kommunikat­ionschef, Lasse Bastkjaer Jensen, som sender en mail på henvendels­en. I mailen svarer Michael Christians­en:

Ansat i 13 måneder

’Det er korrekt, at Gitte Rabøl vil vaere kommittere­t for DR’s bestyrelse og direktion fra 1. april 2017 til udgangen af april 2018, hvorefter hun fratraeder sin stilling i DR. Hun skal saerligt løse strategisk­e opgaver relateret til mangfoldig­heds-problemati­kken.

De konkrete vilkår, vi er blevet enige med Gitte Rabøl om, afspejler, at mangfoldig­hed er en stor udfordring for alle danske medier, og det er et område, DR som public service-organisati­on har saerlige forpligtel­ser på og tager meget alvorligt.

Gitte Rabøl har indgående kendskab til selve DR og besidder desuden en ret enestående indsigt i danske såvel som internatio­nale medieforho­ld.’

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få kommentare­n uddybet. Blandt andet hvad ’mangfoldig­heds-problemati­kken’ konkret daekker over.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark