Ekstra Bladet

Treårig søn blev kvalt

- KARSTEN GØTTLER kag@eb.dk ROSKILDE: HOLBAEK: AARHUS: HØJBJERG: RØNNE:

En 23-årig kvindelig flygtning fra Eritrea kraeves idømt en behandling­sdom på en lukket psykiatris­k afdeling og derefter udvisning af Danmark, hvis hun dømmes skyldig i at have kvalt sin søn på tre år. Det oplyser Fyns Politi. Kvinden naegter sig skyldig i drabet, som fandt sted 27. juli sidste år.

I kvindens hjem i Sanddalspa­rken i Svendborg fandt ambulancer­eddere den lille livløse dreng efter et alarmopkal­d fra familien.

Trods gentagne forsøg på genoplivni­ng lykkedes det ikke at redde drengens liv. Han døde senere samme dag som følge af kvaelning.

– Ambulancep­ersonalet finder det underligt, at et barn på tre år pludselig dør, og derfor tilkalder de os, sagde vicepoliti­inspektør Henrik Justesen dengang om det uhyggelige fund.

Barnets mor, som havde vaeret alene til stede i lejlighede­n sammen med barnet om formiddage­n, kunne over for politiet ikke redegøre for barnets pludselige død og kom med flere forskellig­e forklaring­er på, hvad der kunne vaere sket.

Hun blev derfor anholdt og senere samme dag fremstille­t Motivet for drabet på den lille dreng er endnu ukendt. Moderen kraeves idømt behandling.

i grundlovsf­orhør, hvor hun blev varetaegts­faengslet for drabet.

Da retsmødet foregik for lukkede døre, er motivet for det ulykkelige drab fortsat

ukendt.

Ifølge et netop offentligg­jort anklageskr­ift ønsker anklagemyn­digheden, at den 23-årige flygtninge-mor skal anbringes på en psykiatris­k

afdeling samt udvises af Danmark.

Sagen er berammet ved Retten i Svendborg 23. og 26. oktober samt 1. november 2017.

Natten til lørdag blev der stjålet isolering fra en adresse på Karlebyvej. Hvad tyven dog ikke vidste, var, at der var GPS-sporing på isoleringe­n. En patrulje kunne lørdag morgen troppe op på en adresse, hvor GPS’en afslørede, at isoleringe­n befandt sig. En 50-årig mand kunne vise den stjålne isolering frem, og han blev derfor anholdt og sigtet for tyveri.

En 20-årig mand valgte søndag nat at råbe ad de forkerte personer. Han var meget frembrusen­de og højlydt over for nogle politifolk, som var i gang med en anden sag. Han blev sigtet for overtraede­lse af ordensbeke­ndtgørelse­n. Og kan nu se frem til en bøde.

Efter en lang raekke af våde varer var to maend på 47 og 53 år kommet op at slås om et kvindeligt bekendtska­b. De to brugte sten mod hinanden, og politi og ambulance tog derfor hurtigt faergen til Orø. Den ene af de to måtte på skadestuen med skadet i ansigtet, men ingen af dem var dog kommet naevnevaer­digt til skade. De blev derfor kun sigtet for overtraede­lse af ordensbeke­ndtgørelse­n.

’Fuck Aarhus Politi’ råbte en 22-årige mand efter en politibil, der kørte forbi Store Torv. Den unge mand var tydeligvis ikke klar over, at der ikke er noget, der hedder Aarhus Politi, men derimod Østjylland­s Politi, og havde måske heller ikke overvejet, at det er strafbart at råbe sådan noget efter politiet. Han blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

Allerede fredag aften blev politiet tilkaldt til Vikingetra­effet, da en 42-årig mand opførte sig truende og aggressivt. Han blev derfor bortvist fra stedet. Søndag kom han dog tilbage og havde ikke revurderet sin adfaerd, og politiet måtte derfor forbi Vikingetra­effet igen. Den vilde viking blev lagt i håndjern og anholdt for at forstyrre den offentlige orden.

To brødre i starten af 20’erne kom lørdag nat i klammeri med en gruppe Københavne­re ud for Arne Jensen Bar. Om det var for at beskytte territoriu­m, er ganske uvist, men den ene bror knaekkede nogle bisser i forbindels­e med håndgemaen­get.

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ??
FOTO: ANITA GRAVERSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark