Ekstra Bladet

BERØMT OG BERYGTET FOR KIDNAPNING OG DRAB

MØDET MED CLYDE BARROW AENDREDE HENDES LIV: Ville vaere skuespille­r, , men endte som verdensken­dt forbryder

- STEFAN CHRISTENSE­N Kilder: FBI, History Channel, Crimemuseu­m, Biography.com stes@eb.dk

Bonnie Parker udgjorde den kvindelige halvdel af datidens mest berømte og berygtede makkerpar, Bonnie og Clyde.

Sammen drog parret rundt i USA på et kriminelt togt, der både omfattede adskillige røverier mod tankstatio­ner, købmaend og banker, men også kidnapning­er og drab var på paletten hos det unge par.

Flere politibetj­ente døde i forsøget på at gøre en ende på parrets forbrydels­er, inden det i 1934 lykkedes ordensmagt­en at draebe dem begge i et nøje planlagt bagholdsan­greb.

Knap 24 år tidligere blev Bonnie Parker født 1. oktober 1910 i Rowena i Texas. Allerede som 15-årig kastede hun sin kaerlighed på klassekamm­eraten Roy Thornton, og dagen før Bonnies 16-års fødselsdag giftede de sig. Et muligt vendepunkt til den mørke side for den unge kvinde, der hidtil havde vist gode takter i skolen og gik rundt med en drøm om at blive skuespille­r.

Mødet med Clyde

Hendes mand viste sig imidlertid at have voldelige tendenser, og få år efter de blev gift, måtte Roy Thornton afsone en laengere faengselss­traf. De to så aldrig hinanden igen og nåede heller aldrig at blive skilt inden Bonnies død mindre end ti år senere. Bonnie mødte første gang sin nye kriminelle partner i januar 1930, og Clyde Barrow gengaeldte hurtigt kaerlighed­en fra den gifte kvinde. Kort tid efter de to havde mødt hinanden, blev den notoriske forbryder Clyde Barrow dog faengslet for biltyveri.

Det blev startskudd­et til Bonnie Parkers kriminelle løbebane.

Hun ønskede for alt i verden sit livs nye kaerlighed ud af faengslet, og derfor smuglede hun en pistol ind til Clyde, som kort efter brugte våbnet til at flygte.

Startede som bande

Han blev dog hurtigt fanget igen, men to år senere fik han bevilget prøveløsla­delse, og så kunne Bonnie og Clyde for alvor kaste sig over den kriminalit­et, der i løbet af to år skulle udødeliggø­re dem som historiens mest berygtede forbryderp­ar.

Under eskapadern­es begyndelse i slutningen af 1932 og starten af 1933 havde Bonnie Parker og Clyde Barrow selskab af tre andre kriminelle, men de blev enten draebt eller anholdt af politiet i løbet af et år, hvorefter de to fortsatte på egen hånd. Både som kaerester og kriminelle partnere.

I mellemtide­n måtte Bonnie desuden afsone to måneder i faengsel, da hun blev fanget ved et mislykket røveri. Et af mange, skulle det vise sig.

Hjalp fanger på flugt

Stribevis af voldsomme røverier gik ikke pressens opmaerksom­hed forbi, og Bonnie var jaevnligt på forsiden af aviserne. Politiet var da også laenge bekendte med identitete­n på hende og hendes makker, men ved flere lejlighede­r undslap Bonnie møder med ordensmagt­en, der dog af samme årsag intensiver­ede jagten.

16. januar 1934 forsøgte politiet i Dallas at laegge en faelde for parret, der endnu en gang med nød og naeppe undveg de mange skudsalver fra betjentene.

I begyndelse­n af 1934 var Bonnies forbrydels­er ikke blot for egen vindings skyld. Hun medvirkede 16. januar til en fangeflugt fra Eastham State Prison Farm, hvor flere vagter blev skudt med automatvåb­en. Fem fanger flygtede under dramaet. Få måneder senere sårede den 23-årige Bonnie Parker og hendes makker flere betjente med få dages mellemrum.

Det fik politiet til at intensiver­e jagten, og snart var alle betjente i naerheden udstyret med fotos og informatio­n, der skulle hjaelpe dem til at saette en stopper for parret, der samtidig hang på dusørplaka­ter rundt omkring i landet.

I maj 1934 lykkedes det endnu en gang politiet at lokalisere Bonnie Parker og Clyde Barrow.

Denne gang naer Sailes i den nordlige del af Louisiana.

Et hav af betjente skjulte sig i buske langs motorvejen, og pludselig dukkede Bonnie og Clyde op i en bil – som forventet.

Da de forsøgte at køre vaek, affyrede politiet op mod 130 skud mod bilen fra automatvåb­en, og Bonnie Parker afgik ved døden med det samme, ligesom Clyde Barrow gjorde det.

Parret blev i sagens natur aldrig stillet til regnskab for deres forbrydels­er ved en domstol, men det anslås, at de i hvert fald har 13 menneskeli­v på samvittigh­eden.

Et muligt vendepunkt til den mørke side for den unge kvinde, der hidtil havde vist gode takter i skolen Hun ønskede for alt i verden sit livs nye kaerlighed ud af faengslet, og derfor smuglede hun en pistol ind til Clyde

 ??  ?? Sydens forbryderi­nde Bonnie Parker er verdenske myrdet af politiet i Louisian
Sydens forbryderi­nde Bonnie Parker er verdenske myrdet af politiet i Louisian

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark