Ekstra Bladet

Nordens gangsterby

-

Lovløshed og gangster-agtige tilstande er det, indbyggern­e på den anden side af Øresund oplever stort set hver uge. Malmø er Nordens mest indvandrer-tunge by, og de seneste par år har voldsomme episoder som mord, påsatte brande, hate-crime og utallige skyderier vaeret hverdagsko­st.

Alt dette har givet Malmø de mindre flatterend­e øgenavne som Nordens Chicago og Nordens gangsterby.

Alene sidste år var der 11 drab i byen og utallige skudepisod­er.

Narko og våben

Nils Norling, der er talsmand for Malmø Politi, siger, at problemern­e i Malmø ikke skyldes, hvad han decideret vil kalde bander.

– Det er løse konstellat­ioner af folk, der arbejder sammen. Ligesom i København handler det i Malmø også om kontrol over narko og våben. Det er noget, vi er midt i her i Malmø med de seneste skyderier og drab og forskellig­e voldelige forbrydels­er, og det traekker hele tiden tråde tilbage til kontrollen over narkoog våbenmarke­det, siger Nils Norling.

– Lige nu er der et stort magt-vakuum i Malmø, og det er kun naturligt for forskellig­e typer bander og gruppering­er at tage magten. Det er forventeli­gt, at en bande som Loyal to Familia prøver at etablere sig i Malmø, siger Nils Norling til Ekstra Bladet.

Adskillige skyderier

I 2017 har der indtil nu vaeret seks drab i den sydsvenske by, hvor maend er blevet slået ihjel af knivstik eller er blevet skudt på åben gade.

Alene siden nytår har den sydsvenske storby vaeret scene for hele 34 skudepisod­er. Senest blev der 16. juni skudt på Persborg Torget i Malmø. Her kom ingen dog alvorligt til skade. Skyderiet var det syvende alene for juli måned.

 ??  ?? I hjertet af boligområd­et er Rosengård Centrum med en raekke butikker. Malmø har siden nytår vaeret plaget af 34 skudepisod­er, hvor flere af dem har vaeret i dette kvarter.
I hjertet af boligområd­et er Rosengård Centrum med en raekke butikker. Malmø har siden nytår vaeret plaget af 34 skudepisod­er, hvor flere af dem har vaeret i dette kvarter.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark