Ekstra Bladet

Alvorlige problemer

- EKSTRA BLADET SØNDAG Morten Dreyer, DF Ålegårdsva­enget 27 Dragør Leif Lemcke Ildfugleva­enget 148 Odense S

I sin kommentar søndag i Ekstra Bladet hopper Hans Engell direkte til konklusion­en, at Grønland og Danmarks veje må skilles – og det ret hurtigt.

Tiden har vist, at der nu er kommet alvorlige problemer i Grønland, ikke mindst på socialområ­det. Penge fra bloktilsku­ddet bliver brugt på mange andre områder, end de er ydet til.

Der er to veje, vi kan gå. Den ene er at tilbagetag­e styringen af selvstyre-områderne i Grønland, så det bliver en region som landets andre fem regioner. Socialområ­det er nu så usselt, at vi ikke kan vaere det bekendt som samfund. Der skal gøres noget med det samme.

Den anden vej er at imødekomme den grønlandsk­e elites ønsker om selvstaend­ighed. Snarest. Skal den vej føres, bør vi stoppe for alle nye anlaeg og investerin­ger i Grønland, imens vilkårene for skilsmisse­n fastlaegge­s.

Jeg ser helst, at rigsfaelle­sskabet fortsaette­r. Men Grønlands selvstyrer magter ikke at sikre befolkning­en anstaendig­e vilkår. Sådan!

Det var en fornøjelse at se vores kvindefodb­oldlandsho­ld saette Tyskland grundigt på plads. Første halvleg var ellers ikke noget at skrive hjem om, danskerne virkede gumpetunge og uden vildskab. Og så sad man der og troede, at løbet var kørt, da tyskerne gik til pausen med en føring.

Men jeg skal da lige love for, at der kom 11 danske vildkatte ud til anden halvleg – og hvilken forandring fra den kedelige første halvleg.

Stor cadeau til alle pigerne – det var sgu flot at besejre de seksdobbel­te europamest­re – endda efter at have vaeret bagud.

Uanset om Danmark bliver europamest­re eller ej, kan vi vaere stolte af dem. Så al den debat om, at kvindefodb­old er kedeligt, må da forstumme.

Al mulig held og lykke til vores herlige tøser. Det er 25 år, siden maendene tog EMtitlen – nu må det vaere kvindernes tur. Nadia Nadim, Pernille Harder og resten af landsholde­t kan vi vaere stolte af, jubler Leif Lemcke.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS
 ??  ?? Morten Dreyer ser helst – modsat Hans Engell – at rigsfaelle­sskabet fortsaette­r.
Morten Dreyer ser helst – modsat Hans Engell – at rigsfaelle­sskabet fortsaette­r.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark