Ekstra Bladet

Hvis Løkke taber kommunalva­lget massivt, vil oprøret i baglandet for alvor bryde ud

DEN FRISKE

-

morgenluft, man ellers vejrede i Venstres ledelse, er blevet afløst af lummert tordenvejr.

DF er ganske vist faldet betragteli­gt i meningsmål­ingerne siden valget, men stemmerne er hovedsagel­igt gået til Socialdemo­kratiet og Nye Borgerlige.

position er ikke svaer at forklare, mener professor Møller Hansen. Han siger til Jyllands-Posten: – En stor del af vandringen til Dansk Folkeparti skyldes ikke Venstres politik, men manglende tillid til partiet og ikke mindst til Lars Løkke Rasmussen. Når tilliden først er brudt, er vaelgernes stemme ofte svaer at få igen.

er tilliden helt i bund. Afsløringe­rne af Løkkes tøj-indkøb på partiets regning og luksusrejs­er for ulandsmidl­er har naturligt nok sat sig dybe spor i mange traditione­lle Venstre-vaelgeres bevidsthed – og de er ikke lette at fjerne.

Derfor kan kommunalva­lget til november blive en personlig katastrofe for Lars Løkke.

udlagt som en slags midtvejsst­atus for ham. Hvis han taber valget massivt, vil oprøret for alvor bryde ud. i baglandet Og det vil give de medlemmer af folketings­gruppen, som i dag hellere ser hans hael end hans tå, mod på at kraeve udskiftnin­g på formandspo­sten.

prøvet det før. De fleste vil huske, at han var taet på at blive vaeltet på et hovedbesty­relsesmøde i juni 2014, men reddede sig i sidste øjeblik, fordi naestforma­nd Kristian Jensen ikke følte sig parat til at tage over.

sig ikke. Vel har Løkke ni liv – som Det gentager en kat – men der er vist ikke noget tilbage. Så et nyt valgnederl­ag vil få dramatiske konsekvens­er.

Nedtaellin­gen er begyndt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark