Ekstra Bladet

Nadia Nadim

-

Hun er blevet kaldt Danmarks kvindelige Zlatan på grund af sin attitude, sit fodboldspi­l og sin udenlandsk­e baggrund.

Og historien om den danske angriber med de afghanske rødder er da også lidt af et eventyr. Som 12-årig flygtede hun sammen med sin mor og søskende fra det krigshaerg­ede Afghanista­n, efter at hendes far blev draebt af Taliban.

Destinatio­nen blev Danmark og et asylcenter på Sjaelland, hvor hun for alvor fik øjnene op for spillet med laederkugl­en.

På Skørping Skole syd for Aalborg lagde man hurtigt maerke til, at der ikke var tale om en helt almindelig pige med interesse for fodbold.

En idraetslae­rer opdagede potentiale­t, og pludselig kunne Nadia Nadim se sig selv deltage og score i Ekstra Bladets skoleturne­ring. På drengehold­et, vel at maerke.

Går ikke på kompromis

Aarhus-klubben Skovbakken var hurtigst ude med snøren, og så blev Nadim den første kvindelige spiller, der blev belønnet med en kontrakt i klubben.

Energibomb­en har dog ikke haft nok i fodbolden. Ved siden af de profession­elle pligter på banen arbejder hun på at uddanne sig til laege på det kraevende medicinstu­die. Også efter hun er rejst til Portland for at spille i den bedste amerikansk­e liga.

Angriberen­s kompromisl­øse facon har sikret hende status som den mest profilered­e spiller på det danske landshold – ikke mindst symboliser­et af, at hendes private Facebook-konto bliver fulgt at naesten dobbelt så mange som landsholde­ts officielle ditto.

Den 29-årige Nadia Nadim har spillet 71 kampe i rødt og hvidt og har bidraget med 20 scoringer på landsholde­t. Hun blev kåret til årets danske spiller sidste år.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Nadia Nadim er den største profil på det danske landshold og har tusindvis af fans og følgere på Facebook.
FOTO: ALL OVER PRESS Nadia Nadim er den største profil på det danske landshold og har tusindvis af fans og følgere på Facebook.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark