Ekstra Bladet

BRØNDBY-FANS RASER: De fatter ikke en skid!

- MORTEN KIERSGAARD ESPERSEN mke@eb.dk

Selv om Brøndby hjemme måtte nøjes med 0-0 mod Hajduk Split, så har chancerne for videre avancement vaeret vurderet som rimelige, fordi kroaterne på grund af racistiske tilråb i runden før var dømt til at spille for tomme tribuner i returkampe­n.

Men i går valgte UEFA alligevel at give tilskuere lov til at komme til kampen. Den sene beslutning betyder dog, at det er meget vanskeligt for Brøndby-fans at møde op.

– Vi kan ikke nå at arrangere en tur på nogen måde. Inden vi finder et busselskab eller et chartret fly, så er det for sent, så det kommer ikke til at ske, siger Brøndby Supports naestforma­nd, Sarah Agerklint, til Ekstra Bladet.

Naestforma­nden tvivler på, om de to klubber overhovede­t kan nå at laegge en plan for udebane-afsnittet.

– Jeg ved heller ikke, om jeg vil anbefale nogen at tage af sted, for når det først er besluttet i dag, så har de ikke kunnet nå at diskutere sikkerhed, siger hun.

Hajduk slipper nu i stedet med at få spaerret et afsnit på 500 pladser og betale en bøde på cirka 250.000 kroner.

– Det er svaert at tage deres racisme-kampagne seriøst, når der ikke er nogen konsekvens, siger Agerklint, der ikke er overrasket.

Fraråder rejser

– Det viser, at UEFA ikke fatter en skid af fodboldkul­tur, og hvordan det er at følge sit hold på kryds og tvaers, når man slet ikke tager hensyn til det gaestende hold, siger Agerklint, der ikke selv forsøger at komme af sted.

– Jeg skal ikke gøre det til, at man vader direkte ind i en borgerkrig, men der er jo en årsag til, at de fik straffen, og det handler ikke kun om racistiske råb, for de havde gule kort i forvejen, siger hun.

Brøndby har på klubbens officielle hjemmeside foreløbig frarådet fans at booke rejser til Split.

Det er svaert at tage deres racisme-kampagne seriøst, når der ikke er nogen konsekvens

 ?? FOTO: /RITZAU/DRESLING ?? Hajduk-fans under det første opgør.
FOTO: /RITZAU/DRESLING Hajduk-fans under det første opgør.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark