Ekstra Bladet

RØD ÅBNINGSFES­T I SILKEBORG To røde kort stjal fokus, da Silkeborg indviede JYSK Park med en dramatisk sejr over lokalrival­erne AGF

KAMP TIL DET SIDSTE:

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk 3 2 3 Gennemsnit 2.5

Efter 25 minutters spil gjorde Dino Mikanovic (tv.) opgaven svaer for AGF, da han blev udvist. Kroaten nedlagde Jeppe Okkels (th.) og modtog sit andet gule kort, efter at han havde fået en advarsel for brok. Hold da fest! Silkeborge­nserne fik drama og fuld valuta for alle pengene, da byens nye Superliga-stadion blev indviet i aftes.

En åben slagudveks­ling, to røde kort og tre flotte mål blev udbyttet, da 9.411 tilskuere var med til åbningsfes­ten i Silkeborg, hvor lokalrival­erne fra AGF slog et smut forbi.

Et hurtigt rødt kort til Dino Mikanovic ødelagde gaesternes chancer for at drille vaerterne for alvor, og Glen Ridderholm var ikke tilfreds med sin kroatiske back, der først brokkede sig og siden kom for sent i en duel på midten af banen:

– Det andet gule kort er håbløst lavet, og det er utilgiveli­gt at saette sit hold i en sådan situation. Ikke at det første gule er mindre dumt, men når man er fra Kroatien, sidder følelserne lidt uden på tøjet, når man føler, at man bliver bortdømt.

– Ellers synes jeg, vi havde fortjent mere, og vi dominerede kampen, selv om vi laenge var i undertal. Men faktum er, vi står tomhaendet og må nu kigge indad, lød det fra Glen Riddershol­m, der ikke ville kommentere på dommerprae­stationen – andet end at medgive, det røde kort til Dino Mikanovic var ‘i orden’.

De ville ikke spille

Martin Spelmann var noget mere kritisk over for dommer Jørgen Burchardt:

– Mit mål skulle aldrig have vaeret annulleret. Det var et perfekt timet indlaeg, og jeg føler, målet bliver stjålet fra os.

– Derudover er det håbløst, at Moro ikke får rødt kort allerede første gang, da han stanger ud efter mig. Det kan godt vaere, han ikke rammer mig, men det er da rødt for at forsøge en skalle, rasede Spelmann, inden han fyrede en stikpille af mod festvaerte­rne fra Silkeborg:

– Det var lidt sørgeligt, de ikke ville spille fodbold på deres nye stadion. De klappede bare langt, men det gav desvaerre to mål, og det er foraeringe­r fra os.

Silkeborgs manager, Peter Sørensen, tog den dramatiske åbningsfes­t med en noget lavere puls, hvilket de tre point havde meget at gøre med.

En lettet traener

– Der var drama på fra start til slut, og jeg er stolt over spillerne, fordi de fuldendte festen. Fodboldkam­pen var vores bidrag til denne byfest, og det var en oplevelse for livet for både spillerne og jeg – samtidig var sejren meget tiltraengt i øjebliksbi­lledet.

– Jeg er uenig i Spelmanns analyse af kampen, for vi scorer to flotte mål. Vi ville gerne have kreeret endnu flere chancer og draebt kampen, men i stedet vandt vi den på point.

– Jeg håber, vi nu kan skabe os en rigtig god hjemmebane på JYSK Park, og naeste gang er presset forhåbentl­ig mindre, sagde en lettet Silkeborg-chef, der nu er på tavlen. Aleksandar Jovanovic ........ 3 Dino Mikanovic ................... 1 Magnus Kaastrup ............... - Pierre Kanstrup .................. 3 Niklas Backman (79) .......... 3 Frederik Møller ................... 2 Adama Guira (31) ................ 3 Martin Spelmann ............... 3 Amini, Mustafa .................. 2 Tobias Sana ....................... 2 Jakob Ankersen (68) .......... 2 Morten 'Duncan' Rasmussen .............................................. (31) Jens Stage ................... (68) Kasper Junker ............. (79) Mustapha Bundu ........

....................

 ?? FOTO: MIKKEL PEDERSEN ??
FOTO: MIKKEL PEDERSEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark