Ekstra Bladet

TV-VAERTER DRUKNER I

Facesittin­g, stalking og tisse-videoer. Det er ikke småting, danske tv-vaerter må stå model til

- LARS SEJR

Det kraever hård hud at vaere tv-vaert i 2017, for med udbredelse­n af de sociale medier er saerligt Facebook blevet et slaraffenl­and for folk, der sender lumre og graenseove­rskridende tilbud til vaerterne.

Billeder af maends aedlere dele er også havnet i indbakken mere end en enkelt gang

Det fortaeller flere danske tv-vaerter til Ekstra Bladet. Alle understreg­er de, at klart størstedel­en af henvendels­erne, de får, er positive eller konstrukti­ve, men flere gange ugentligt dukker der graenseove­rskridende beskeder op i indbakken.

– Når man stikker snotten frem, kan man risikere at få nogen over den. Men jeg mener jo bare, at jeg passer mit arbejde. De fleste er heldigvis søde og rare, men der er nogle imellem, der burde søge laege, konstatere­r Lisbeth Østergaard.

Tissende kvinder

Hun har flere eksempler at tage af.

– Nogle spørger, om jeg vil tage video af mig selv, der tisser, og sende det til dem. For så vil de gerne give penge for det. Og jo mere, der tisses, desto flere penge. Det må også gerne vaere maerkelige steder, og vedkommend­e har så sendt billeder af andre tissende kvinder som inspiratio­n. Jeg svarer dem selvfølgel­ig ikke, siger Lisbeth Østergaard.

– Der er også nogle, der ville have mig til at ’facesitte dem, til de dør’. Jeg ved ikke, om det er for meget, men nu er I jo Ekstra Bladet. Det er jo nogle, hvor man kan grine lidt ad dem og taenke jøsses. Men så er der andre, der er mere alvorlige.

Det blev ubehagelig­t

Det sidste kan ’Go morgen Danmark’-vaerten Ida Wohlert nikke genkendend­e til. Hun får primaert positive henvendels­er fra folk, fortaeller hun, men hun har for ganske nylig haft en oplevelse, hvor hun måtte bede om hjaelp.

– Jeg har haft et par sager, hvor jeg ikke selv har kunnet håndtere det, og hvor der er blevet sat et lidt større maskineri i vaerk. Jeg har selvfølgel­ig hemmeligt telefonnum­mer og så videre, men jeg har haft problemer med nogle maend, siger hun og uddyber:

– Den ene var for et par uger siden, og det var ret ubehagelig­t. Jeg har aldrig svaret ham eller givet mig til kende på mit nummer, men han må have vaeret stensikker på, at det var mit, for jeg talte 38 sms’er på 14 minutter en lørdag aften, hvor jeg var alene hjemme med ungerne. Og der kunne jeg bare maerke, at det blev ubehagelig­t. Det er stalking, og de typer er der, forklarer hun.

Ingen kontrol

Derudover fortaeller tv-vaerten, at billeder af maends aedlere dele også er havnet i indbakken mere end en enkelt gang.

Ida Wohlert understreg­er, at hun ikke vil fremstå som en, der soler sig i opmaerksom­heden eller gør grin med henvendels­erne. For hun er glad for de søde beskeder, og hun gør en dyd ud af at svare

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS/JESPER SUNESEN ?? Dates og frierier – Jeg er blevet friet til, jeg er blevet inviteret på dates, jeg er blevet bedt om at kontakte en mand, der bad mig ringe, når familien ikke var hjemme, fortaeller Ida Wohlert.
FOTO: ALL OVER PRESS/JESPER SUNESEN Dates og frierier – Jeg er blevet friet til, jeg er blevet inviteret på dates, jeg er blevet bedt om at kontakte en mand, der bad mig ringe, når familien ikke var hjemme, fortaeller Ida Wohlert.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark