Ekstra Bladet

BOLIG-ÅLEN

SCORER KASSEN PÅ FLYDENDE HOTEL: Peter Aalbaek Jensen bildte kommunen og Ekstra Bladet ind, at husbåd skulle bruges til filmfolk og filmfremvi­sninger

- JONAS SAHL JAMES KRISTOFFER MILES sahl@eb.dk; jkm@eb.dk

Han er manden bag nogle af dansk film største internatio­nale succeser.

Men nu er Peter Aalbaek Jensen også manden bag den smarteste fidus på havnen.

Ekstra Bladet kan nemlig afsløre, at Ålen udlejer sin husbåd i hjertet af København på den udskaeldte udlejnings­portal Airbnb fra 1850 kroner pr. nat – og det selv om han over for både Københavns Kommune og Ekstra Bladet har lovet, at båden ville komme københavne­rne til gode.

– Selvfølgel­ig kommer vi og tilbyder at lave noget, der involverer borgerne i København. Og vi drømmer om at lave udendørs forestilli­nger her, forklarede han Ekstra Bladets reporter fra daekket af sit skib, Sigrid i 2015.

Allerede i foråret samme år kunne Ekstra Bladet afsløre, at Peter Aalbaek Jensen som den første husbådejer siden 1988 har fået plads ved By & Havns bolvaerk i den attraktive Frederiksh­olms Kanal.

Smurte tykt på

Nu står det klart, hvordan filmmanden smurte tykt på for at få presset en dispensati­on til kajpladsen igennem.

’Jeg ønsker at afholde små events, der f.eks. kan vaere saerlige filmvisnin­ger fra båden i forbindels­e med offentlige filmfestiv­aler i byen eller i forbindels­e med premierer osv. på nogle af vores filmproduk­tioner.’

Desuden ansøgte Peter Aalbaek i mailen om at indkvarter­e skuespille­re og andre filmfolk på sin båd. Det fik filmmanden tilladelse til.

’Sigrid af København kan ligge i Frederiksh­olms Kanal på den ansøgte plads ud for kaj 130 og anvendes som ansøgt til hotelvirks­omhed for udenlandsk­e medarbejde­re, såsom skuespille­re, teknikere osv., der arbejder for Zentropa’, lyder det i afgørelsen fra Fredningsn­aevnets formand, Britt Falster Klitgaard.

Men i stedet har filmmanden altså indrettet båden som udlejnings­bolig til turister.

Amazing time

Siden februar 2017 har båden vaeret udlejet mindst 22 gange, fremgår det af gode anmeldelse­r, som beboerne har lavet af indkvarter­ingen.

’We had an amazing time at Peters boat’ (vi havde en fantastisk tid på Peters båd, red.), skriver eksempelvi­s Tanita, der boede på båden i maj.

At det er Peter Aalbaek, som udlejer båden, fremgår af opslaget på Airbnb. Her står han opført med fulde navn som juridisk ansvarlig. Udlejninge­n foregår igennem hans firma Himmerige Aps, der har adresse i Filmbyen i Hvidovre, hvor også Aalbaeks livsprojek­t Zentropa hører hjemme.

Udlejnings­forretning­en er opsigtsvae­kkende, fordi Peter Aalbaek Jensens båd formentlig aldrig havde fået plads i det eftertragt­ede smørhul, hvis ikke det var, fordi han havde sagt til Københavns Havn, at båden skulle bruges til almennytti­ge formål.

– Jeg kommer og tilbyder noget, som måske ikke nogen andre har gjort før mig, ikk’.

Sådan formulered­e filmmanden sig over for Ekstra Bladet i april 2015, efter at han som den første i 27 år havde fået tiltusket sig en kajplads en spytklat fra Den Sorte Diamant og Christians­borg.

Det skete, da Peter Aalbaek efter en personlig mail til direktøren for Københavns Havn, tidligere overborgme­ster Jens Kramer Mikkelsen (S), fik lov at laegge til kaj ved en af hovedstade­ns historiske kanaler.

Selvfølgel­ig kommer vi og tilbyder at lave noget, der involverer borgerne i København

 ??  ??
 ??  ?? For to år siden afslørede Ekstra Bladet, hvordan Ålen på forunderli­g vis som den første i 27 år havde fået plads i den historiske kanal.
For to år siden afslørede Ekstra Bladet, hvordan Ålen på forunderli­g vis som den første i 27 år havde fået plads i den historiske kanal.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark