Ekstra Bladet

Aalbaek: Det er mit følelsesma­essige hjem

-

Peter Aalbaek kalder husbåden sit følelsesma­essige hjem og kan ikke se nogen problemer i sin anvendelse af husbåden i hjertet af København. – Det ligner et lille hotel, du har startet?

– Jeg bruger det på fuldstaend­ig samme måde, som alle mulige andre danskere, der lejer deres hjem ud, når de ikke selv bruger det. – Men det er jo ikke dit hjem, vel?

– Det er mit følelsesma­essige hjem. Så det går jeg ud fra gaelder for mig som 10-20.000 andre danskere, der lejer deres besiddelse­r ud.

– Du skrev, at du ville have filmfremvi­sninger på kajen. Det sagde du også til mig, da jeg besøgte dig på daekket for to år siden. Jeg kan ikke finde noget ’film til folket’. Er der noget, jeg har misset?

– Vi har i forbindels­e med Copenhagen Cooking holdt arrangemen­ter dernede sidste år. Så det har du misset. Der lavede vi mad til glade københavne­re, der kom forbi.

– Okay, hvad har der ellers vaeret af arrangemen­ter?

– Så bruger jeg den i forbindels­e med mit filmvirke. – Har der vaeret nogen filmfremvi­sninger? – Nej, det har der ikke.

– Okay. Så du anser det som dit sommerhus?

– Jeg anser det som en hyggelig følelsesma­essigt beboelsesm­ulighed, som betyder meget for mig. Og som jeg synes pynter voldsomt i en ellers kedelig havn.

– Jeg synes, det ligner, at du har bundet Fredningsn­aevnet en historie på aermet, så du kunne få et laekkert sommerhus herinde i København, som du nu ovenikøbet tjener ret gode penge på. Er jeg helt galt på den?

– Jeg tror ikke, der er nogen af delene, der er forbudt efter dansk lovgivning. – Altså at ...?

– At jeg ligger et laekkert sted. Det er ikke forbudt.

– Men du har jo fortalt myndighede­rne, du ville bruge kajpladsen på én måde. Nu bruger du det på en anden måde.

– Hvis du ser i min ansøgning, så står der hoteldrift. Ordet står naevnt direkte.

– Og så kører du en generel udlejnings­virksomhed, hvor det koster mindst 1850 kroner at bo der? – Ja, og det er fuldt tilladt.

– Din dispensati­onstillade­lse er udløbet 28. april 2016. Så du skal vel have en ny?

– Det er jeg sikker på, at nogen afkraever mig, hvis du er ihaerdig nok.

At jeg ligger et laekkert sted. Det er ikke forbudt Jeg anser det som en hyggelig følelsesma­essigt beboelsesm­ulighed, som betyder meget for mig

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark