Ekstra Bladet

Maend har det bedre med badetøj end kvinder

-

En måling til Fagbladet 3F fra Analyse Danmark viser, at knap halvdelen af maendene har det godt med at udstille kroppen i badetøj. Det gaelder kun hver fjerde kvinde, skriver Fagbladet 3F.

Ifølge forskerne er det, fordi at omverdenen i højere grad måler kvinderne på udseendet.

– Når en mand er tyk, følger en positiv forklaring. Han arbejder hårdt, bruger tid på børnene eller hygger med vennerne. En kvinde er doven og naesten også dum, hvis hun vejer for meget, siger Christian Groes, lektor i kulturmøde­studier på Roskilde Universite­t.

Målingen viser også, at hver tredje kvinde har det decideret dårligt i bikini eller badedragt. For maend i badebukser er det kun hver tiende.

Dårlig samvittigh­ed

Ifølge Ole B. Jensen, som er professor ved Aalborg Universite­t, skyldes forskellen, at mode- og skønhedsin­dustrien, som er målrettet kvinder, i høj grad lever af den dårlige samvittigh­ed.

– Prøv at kigge på kvindeblad­ene i kiosken. Enhver højtid har jo en slanke-guide. ’Bliv strandklar i en fart’, eller ’smid julefedtet’. Du kan naermest ikke åbne et magasin til kvinder uden en slankeguid­e. Samfundet pisker kvinder til skønhed, siger han.

Ole B. Jensen bakkes op af antropolog Helle Høstrup, som tidligere har arbejdet med kvinder og sundhed.

Smuk eller grim

– Kvinder bliver vurderet hårdt på udseendet, hvor maend bliver vurderet på egenskaber. En kvinde er smuk eller grim. Men en mand har ikke store muskler. Han er staerk. Det er en egenskab. Derfor kan han også vaere slap, men klog. En kvinde vurderes i højere grad bare som grim eller smuk, siger hun.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark