Ekstra Bladet

Stak ild til hus mens de filmede

- JAN SØGAARD js@eb.dk AARHUS: NAKSKOV: VIBY: ROSKILDE: KALUNDBORG: FREDERIKSV­AERK:

Et nybygget sommerhus til tre millioner kr. på Gåsevaenge­t i Saltbaek nord for Kalundborg braendte ned til grunden, da to unge på 17 og 20 satte ild til huset, mens de filmede brandstift­elsen med mobiltelef­onen.

Sådan lyder tiltalen mod de to unge, der i dag stilles for Retten i Naestved tiltalt for brandstift­else, en serie villaindbr­ud og for våbenbesid­delse under skaerpende omstaendig­heder, fordi de under et indbrud i en villa i Ugerløse stjal fire haglgevaer­er, fire rifler og 500 skarpe patroner.

De unge naegter sig skyldige. Ifølge anklageskr­iftet begik de fem dage før brandstift­elsen indbrud i et udhus til sommerhuse­t, hvor de stjal en motorsav og benzin. Om natten 17. februar kom de retur og satte ifølge tiltalen ild til sommerhuse­t, der var bygget faerdigt kun syv måneder tidligere.

Den 56-årige ejer af sommerhuse­t fortaeller til sn.dk, at hun havde drømt om det sommerhus i 20 år, og at byggeriet havde taget halvandet år. Nu ligger det som en ruin, der først bliver revet ned efter sommeren.

Politiet fandt videoen

– Jeg har faktisk ikke vaeret ude at se huset, siden det braendte ned, fordi jeg synes, det vil vaere for hårdt, siger ejeren til sn.dk. Huset ligger stadig som en ruin og bliver først revet ned senere på året.

Godt en måned efter brandstift­elsen blev de to nu tiltalte anholdt efter nogle indbrud, og politiet fandt videoen af brandstift­elsen på den enes telefon.

Politiet mener, at de to tiltalte står bag fire villaindbr­ud

sammen, mens den 20årige har begået et femte indbrud sammen med en ukendt medgerning­smand. En tredje ung er sigtet i sagen, men endnu ikke tiltalt.

Under et af indbrudden­e i Tølløse, hvor der blev stjålet

tre tv-apparater, fiskegrej og en del andet for 40.000 kr., raserede de også huset, lyder tiltalen. De tømte madvarer ud i huset, kastede med aeg og spraettede en sofa op. Begge sidder varetaegts­faengslet.

Mandag fik politiet flere henvendels­er om en mand, der gik i nødsporet på Sydmotorve­jen. En politipatr­ulje fik fat i manden, og det viste sig, at det var en 21årig mand fra Gambia, som ikke havde nogen gyldig rejselegit­imation. Han blev derfor anholdt og sigtet for overtraede­lse af udlaending­eloven.

– Du kan bare ringe efter panserne, sagde en 40-årig mand, mens han stjal ni øl fra hylden i 7-Eleven-butikken på Banegården. Butikseksp­edienten tog manden på ordet, og da politiet kom, lå den 40årige uden for butikken og blundede – tilsynelad­ende udmattet fra sit røvertogt.

En 28-årig mand er varetaegts­faengslet frem til 15. august for et hjemmerøve­ri mod en 50-årig mand. Fem maend forsøgte med et baseballba­t at true offeret til – af endnu ukendte årsager – at betale et kontant beløb. Truslerne var resultatlø­se, da den 50-årige ikke havde kontanter.

To tricktyve byttede dankortet i en 73-årig kvindens pung ud med et andet foran Kvickly ved Kongsgårds­vej. Tricktyven­e talte engelsk og distrahere­de kvinden ved at vise en lille bog og snakke løs. Kvinderne var af vesteuropa­eisk udseende.

Politiet blev tilkaldt, efter at forbipasse­rende så en beruset kvinde, som lagde sig til at sove på stationens perron mellem en skraldespa­nd og en baenk. Ved patruljens ankomst var kvinden dog kommet til sig selv, og politiet gjorde derfor ikke yderligere.

En bidsk hund, som var tøjret ved den lokale Føtex, bed ud efter flere af butikkens besøgende. Derfor måtte politiet en tur forbi, men da betjentene ankom, var hundens ejer på vej vaek fra stedet med dyret. Hun kendte ikke til nogle bid eller angreb fra hunden, men havde i stedet set en enkelt stå og klappe den, mens hun var inde og handle. Politiet lod både hund og ejer gå.

En 16årig dreng måtte en tur på Rigshospit­alet, efter at han ikke overholdt sin ubetingede vigepligt og cyklede ud foran en bil. Bilens fører – en 28-årig kvinde – forsøgte at undvige, men ramte drengen, som måtte til behandling.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark