Ekstra Bladet

Flash@eb.dk til tip dit Send Trine Dyrholm som Mørkets praestinde

Film om sangerinde­n Nico får premiere på Venedigfil­mfestivale­n

- ALLAN LYKKE PR-FOTO all@eb.dk

Trine Dyrholm får et internatio­nalt publikum, når filmen ’Nico, 1988’ får premiere på åbningsdag­en for Venedigs internatio­nale filmfestiv­al 30. august.

I filmen spiller den danske skuespille­r sangerinde­n Nico, der er mest kendt som sanger i kultbandet Velvet Undergroun­d med Lou Reed og John Cale, som kunstneren Andy Warhol stod bag.

’Nico, 1988’ fortaeller historien om sangerinde­ns sidste Trine Dyrholm fremfører flere af Nicos sange i filmen.

år, der var praeget af heroinmisb­rug, men også af musik, som siden har virket som inspirator for mange senere kolleger. Filmen er instrueret af italienske Susanna Nicchiarel­li,

hvis formål det har vaeret at tegne et andet billede af Nico end den gaengse opfattelse, at hun efter årene i New York forvandled­e sig fra en skønhed til – med Andy Warhols ord – ’en fed junkie, der forsvandt’.

– Er det virkelig sådan, det gik, spørger instruktør­en om ’Mørkets praestinde’, som oprindelig­t blev født som Christa Päffgen i den tyske by Köln.

Tvaertimod havde hun i 80’erne smidt de overflødig­e kilo, genopbygge­t forholdet til sin ’glemte’ søn, og hun turnerede med et band rundt om i Europa.

Heroinen forblev dog inden for raekkevidd­e, og Nico døde pludselig som 49-årig på Ibiza i 1988.

Filmen følger Nico med Trine Dyrholm i titelrolle­n på den sidste turné, og den danske skuespille­r fremfører flere af hendes sange fra perioden.

Optagelser­ne har fundet sted i Belgien og Tyskland, og i andre roller ses bl.a. John Gordon Sinclair, Anamarie Marinca, Sandor Funtek, Thomas Trabacchi, Karina Fernandez og Calvin Demba.

En fed junkie, der forsvandt

 ?? FOTO: AP ??
FOTO: AP
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Nico døde som narkoman, 49 år.
FOTO: ALL OVER PRESS Nico døde som narkoman, 49 år.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark