Ekstra Bladet

Mister livet ved overhaling

-

En 39-årig mand er tirsdag eftermidda­g død på Rigshospit­alet efter en trafikulyk­ke på Sydsjaella­nd tidligere på dagen.

Ulykken skete på Ny Vordingbor­gvej, hvor bilen med høj fart forsøgte at overhale flere biler på stribe. Så kommer en lastbil modkørende, og personbile­n forsøger at undvige, men føreren mister herredømme­t og bilen ender på en mark. Niels Holck har erkendt, at han deltog i nedkastnin­gen af fire ton våben til en oprørsgrup­pe i 1995.

Det er CBI, der står for efterforsk­ningen af sagen.

I Indien bliver Niels Holck ifølge Economic Times anklaget for at have nedkastet ’hundredvis af AK-47 gevaerer, anti-tank-granater, pistoler, raketstyr og tusindvis af patroner’ fra et fly.

Her anser man det for en skandale, at danskeren ikke for laengst er blevet udleveret til strafforfø­lgelse.

Niels Holck har erkendt, at han deltog i nedkastnin­gen af fire tons våben. Han har også tilbudt at deltage i en retssag, hvis den kan blive ført på neutral grund – men ikke i Indien.

Ifølge den unavngivne medarbejde­r hos CBI har de danske myndighede­r fået en liste over mulige steder, hvor Niels Holck kan holdes tilbage.

Spørgsmåle­t er så, om forslagene vil kunne overbevise de danske myndighede­r om, at Niels Holck kan udleveres uden risiko for tortur.

Hverken Justitsmin­isteriet eller Rigsadvoka­ten har ønsket at kommentere sagen eller be- eller afkraefte oplysninge­rne fra Economic Times.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark