Ekstra Bladet

AKADEMIKER­SNOBBERI

- Regina Hillerup Gildbrovej 68 Ishøj

’Akademiker­snobberi er uden ende i dette land’, mener tidligere undervisni­ngsministe­r og forsknings­minister Bertel Haarder, der selv er akademiker.

Han mener, at akademiker­snobberiet blokerer for sund fornuft og optag af kvalificer­ede ansøgere med praktiske erfaringer. Bertel Haarder mener, at der er et ’kastevaese­n’ af djøf ’ere, der på forhånd udelukker ansøgere uden hensyn til deres potentiale­r og reelle kvalifikat­ioner på de lange, videregåen­de uddannelse­r.

Måske skyldes dette faenomen i virkelighe­den, at kommunerne, herunder jobcentren­e, ikke har investeret tilstraekk­eligt i at uddanne unge mennesker og/ eller efteruddan­ne ledige, selv om de får puljepenge til det?

I mange tilfaelde er det penge, der blot samler støv. Måske fordi der ikke er så mange borgere, der bliver revalidere­t mere, så de kan kvalificer­e sig til at søge ind på lange videregåen­de uddannelse­r?

Revalideri­ngsydelsen er naermest udfaset.

Måske fordi kommunerne i alt for mange år har givet de ledige et hold kaeft-bolsje og ladet dem passe sig selv i stedet for at stille krav til Bertel mener, at akademiker­snobberi blokerer for sund fornuft, men Regina Hillerup peger på et svigt fra kommunerne.

dem. Den omvendte problemsti­lling er så sandelig også fremherske­nde.

I Ishøj, hvor der er mange lavtuddann­ede, eller borgere

helt uden uddannelse, bliver akademiker­e naermest betragtet som pariaer, selv om de har brugt tid og penge på at tage en lang, videregåen­de

 ?? FOTO: JONAS OLUFSON ??
FOTO: JONAS OLUFSON

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark