Ekstra Bladet

Tankevaekk­ende opfordring

- Jarl Feyling Veksøvej 19 Brønshøj

Nima Zamani skrev for nylig et tankevaekk­ende indlaeg om utilpassed­e indvandrer­drenge i Ekstra Bladet.

Det er en opfordring til nydanskere om at gribe ind, når de oplever uopdragen opførsel fra indvandrer­drenge, da det ’lader til at have en effekt, når man ligner hinanden’. Sluttelig står: ’Deres uopdragne opførsel skaber desuden fordomme, som går ud over dem, der ikke har problemer med at opføre sig ordentligt.’

Jeg er enig og har desuden en opfordring til det store flertal af danskere, der ser hvide ud som mig, så vi også kan nedbryde fordomme om danskere:

Jeg var i en kiosk, der drives af indvandrer­e. En beruset mand, der stod i kø ved kassen med flaskeøl, blev provokeret over, at et travlt personale internt talte deres hjemlands sprog. Han afbrød dem ved råbende og nedladende at imitere deres sprog:

’Bahbahbah’ råbte manden, hver gang personalet talte sammen. Kort efter henvendte han sig til mig og spurgte: ’Fatter du, hvad Jarl Feyling synes, at vi alle skal påtale, når folk på gaden diskrimine­rer.

de siger?’. Jeg blev overrasket over henvendels­en, men fik svaret, at jeg heller ikke forstod sproget, men at jeg da godt kunne opfører mig ordentligt alligevel.

Til min forbløffel­se virkede det. Manden, jeg delte hudfarve med, var totalt ligeglad med de ansattes reaktioner, men han stoppede, skred ud af butikken og virkede endda lidt flov – da en hvid mand korrigered­e

hans opførsel. Jeg har aldrig set voksne indvandrer­maend opføre sig så respektløs­t over for ansatte nogen steder, men desvaerre mange danske med lignende adfaerd.

Nima har ret. Ubehøvlet opførsel bekraefter fordomme, når vi andre ikke griber ind.

 ?? FOTO: PETER GRAVESEN ??
FOTO: PETER GRAVESEN

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark