Ekstra Bladet

Tomme tønder buldrer mest

- Mads Nielsen Hermodsvej 31 Esbjerg Ø

DF’s arbejdsmar­kedsordfør­er, Bent Bøgsted, er ude med store ord omkring den såkaldte seniorført­idspension, og han mener, at ’det virker, som om folk får at vide, de ikke er nedslidte nok’. Baggrunden er bestemt alvorlig nok, for sagen er den, at kun 800 mennesker har fået tildelt senior-pensionen de sidste tre år. Det gør selvfølgel­ig, at ordningen mest af alt må betegnes som en ren narresut.

Men man må jo bare tage sig til hovedet, når man hører disse ord fra netop DF’s ordfører.

Senior-førtidspen­sionen blev i 2010 skabt som et figenblad for Pia Kjaersgaar­d og Margrethe Vestager, dengang disse to partier gik med Lars Løkke og de blå i efterløns-’reformen’, som tusinder af mennesker netop nu for alvor begynder at maerke følgerne af.

De forsøgte at saelge ordningen som en ’erstatning for efterlønne­n, der tager hånd om de nedslidte’.

Hele den måde, ordningen er skruet sammen på, gør, at det aldrig har vaeret andet end tomme ord.

Man var skam advaret fra de røde partier, fagbevaege­lsen og andre. Men faktisk også fra et af de blå forligspar­tier. Som den eneste blandt forligspar­tierne havde Mads Nielsen tager sig til hovedet over Bent Bøgsteds udtalelser. de konservati­ves Tom Behnke gennemskue­t, at ordningen slet ikke henvender sig til flertallet af nedslidte lønmodtage­re, der tidligere har kunnet bruge efterlønso­rdningen som en vaerdig udgang fra arbejdsmar­kedet (roses den, der roses bør, må man sige, også som socialdemo­krat).

Et forslag fra Tom Behnke om derfor at aendre tildelings­reglerne blev omgående skudt ned af både Venstre, de radikale desvaerre, og ja, af Dansk Folkeparti.

DF har bevidst valgt at lukke øjnene. Tomme tønder buldrer mest.

 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark