Ekstra Bladet

BLEV CHARLENE HAKKET TIL KEBAB I BIZART SEXDRAB

Britisk politi har muligvis fået et gennembrud i sagen

- ULRIK BACHMANN ulba@eb.dk

Britisk politi har muligvis fået et gennembrud i en 13 år gammel sag om en teenagepig­e, der på mystisk vis forsvandt i november 2003, og som aldrig er blevet fundet.

En 51-årig mand, som på tidspunkte­t for pigens forsvindin­g boede i Blackpool, er således blevet anholdt politiet i Lancashire. Manden sidder varetaegts­faengslet, skriver flere britiske medier, herunder BBC.

Der er aldrig blevet fundet så meget som et hår efter pigen, som af efterforsk­ere menes at vaere blevet parteret i småstykker og ’forvandlet til kebab’ på et lokalt takeaway i byen.

Pigen, 14-årige Charlene Downes, menes at vaere blevet udsat for en seksualfor­brydelse forud for sin forsvindin­g. Sagen har vaeret omgaerdet af en masse mystik, og der er også blevet lavet dokumentar­udsendelse­r om historien.

Kyssede mor farvel

I første omgang vurderede politiet, at Charlene Downes var stukket af hjemmefra. Men senere kom det frem, at hun formentlig havde vaeret udsat for en seksualfor­brydelse taet på det sted i Blackpool, hvor hun sidst blev set.

Først tre år efter pigens forsvindin­g meldte politiet ud, at man var af den opfattelse, at pigen var blevet myrdet. Hendes krop eller dele fra kroppen er imidlertid aldrig blevet fundet.

Ingen ud over gerningsma­nden ved, hvad der skete med pigen, efter at hun kyssede sin mor farvel ved et busstoppes­ted klokken 19.15.

På det tidspunkt var pigen på vej til centrum af Blackpool for at mødes med nogle veninder.

Moderen har til politiet fortalt, at pigen gav udtryk for, at hun ikke ville komme sent hjem.

Siden mødte pigen sin veninde, og de to gik sammen mod promenaden i retning mod en bar ved navn Carousel. Kort efter klokken 21 menes Charlene Downes at vaere blevet spottet på et overvågnin­gskamera uden for en bar på Talbot Road.

Familien henvendte sig til politiet dagen efter og fortalte, at Charlene aldrig var kommet hjem fra byen.

Overvågnin­g syltet i ti år

Endnu en sekvens med overvågnin­gsbilleder er i sidste måned kommet frem efter at have ligget i politiets arkiv i mere end ti år. Nyheden har fået Charlenes foraeldre til at fortaelle, at de er i dialog med en advokat om at forsøge at sagsøge politiet for at have begået flere fejl under efterforsk­ningen.

Nu har politiet altså valgt at anholde en mand, som saettes i forbindels­e med pigens forsvindin­g. Den anholdte er imidlertid ikke den første, som har vaeret sigtet i sagen.

Tilbage i 2007 var sad en takeaway-ejer og dennes kompagnon tiltalt for at have vaeret med til at skaffe pigens lig af vejen.

Men sigtelsern­e blev siden trukket tilbage, efter at juryen i retten ikke fandt sagen tilstraekk­eligt bevist til, at de kunne dømmes.

Det var i løbet af retssagen, at det kom frem, at det er politiets opfattelse, at Charlene Downes er endt som kebab-kød på en lokalt takeaway.

Begge maend fik senere 250.000 pund i erstatning for uberettige­t faengsling.

Foraeldre sagsøger politi

I 2016 gik et tv-hold igen i gang med at undersøge sagen. Og på det tidspunkt blev der afsløret en bid af en optagelse fra en overvågnin­gsvideo, som viser Charlene gå tur med sin søster Rebecca tidligere på dagen, hvor hun forsvandt.

Det er Charlenes foraeldres opfattelse, at der kunne vaere kommet vigtige vidnehenve­ndelser, hvis politiet allerede umiddelbar­t efter datterens forsvindin­g havde vist optagelser­ne.

I stedet blev optagelser­ne først vist på 13-års dagen for pigens forsvindin­g.

– Det er helt grotesk og en fornaermel­se mod mindet om min afdøde datter, at de har haft de optagelser så laenge og aldrig har brugt dem. Hver dag er stadig et sandt helvede for os. Og i stedet for at hjaelpe mig bidrager politiet til at forvaerre mareridtet ved aldrig at fortaelle mig noget og ved at holde mig udenfor, siger Charlenes mor, Karen Downes.

Politi udlover dusør

Efterforsk­ningsleder Andy Webster fra politiet i Lancashire fortalte i sidste måned til flere britiske medier, at politiet langtfra har syltet sagen.

– Der er gået 13 år, siden Charlene forsvandt, men vi er så fokuserede, som vi hele tiden har vaeret på at finde hendes morder eller mordere, sagde han.

– Forhåbentl­ig kan disse billeder af Charlene på dagen for hendes forsvindin­g vaere med til at hjaelpe nogens hukommelse på gled, og jeg vil anmode om, at alle med oplysninge­r – uanset hvor små de måtte menes at vaere – kommer til os og fortaeller om dem, lød det fra Andy Webster.

Politiet har i 2014 udlovet en dusør på 100.000 britiske pund til den, der kan bidrage med oplysninge­r, som kan slå fast, hvad der skete med den 14-årige.

Der er gået 13 år, siden Charlene forsvandt, men vi er så fokuserede, som vi hele tiden har vaeret på at finde hendes morder Hver dag er stadig et sandt helvede for os

Lancashire Politi fortaeller, at flere end 4800 har afgivet vidneforkl­aringer, og at der er kommet flere end 10.500 tips.

På tidspunkte­t for Charlenes forsvindin­g var det fremme, at mindst 60 skolepiger i Blackpool havde vaeret udsat for grooming af takeaway-ansatte, som lokkede med mad, alkohol og cigaretter til gengaeld for seksuelle ydelser.

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? To maend, der drev kebab-restaurant­en Funny Boyz, har vaeret tiltalt for drabet, men blev frifundet. Begge maend fik senere 250.000 pund i erstatning for uberettige­t faengsling.
FOTO: ALL OVER PRESS To maend, der drev kebab-restaurant­en Funny Boyz, har vaeret tiltalt for drabet, men blev frifundet. Begge maend fik senere 250.000 pund i erstatning for uberettige­t faengsling.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark