Ekstra Bladet

FORMEL 1 KOMMER TIL BYEN

Allerede naeste år kan danskerne få en fornemmels­e af, hvordan det vil vaere at afholde et Formel 1-løb i hovedstade­n, når 60’ernes vilde racerbiler bliver sluppet løs på Bellahøj

- PETER BAGGE ARKIVFOTO: STINE BIDSTRUP pb@eb.dk

De københavns­ke gader kan blive fyldt med historiske Formel 1-racere som dette britiske vidunder, hvis de sidste detaljer i de storstiled­e planer falder på plads. Mens der endnu kun tales om at køre Formel 1 omkring Christians­borg og Formula E i Nordhavnen, vil der allerede naeste år blive kørt Historisk Formel 1 på Bellahøj i København.

Efter at have fået grønt lys til at udvide den nuvaerende Copenhagen Historic Grand Prix-bane ned til Frederikss­undsvejstu­nnelen, vil den få internatio­nale mål, og dermed vil motorsport­sinteresse­rede danskere kunne få en forsmag på, hvad der kan vente.

Det vil blive et løb med formel 1-racere fra midten af 60’erne – Brabham, Lotus, BRM, Cooper og så videre – som for over 50 år siden kørte rundt på den davaerende Roskilde Ring ført af navne som blandt andre Jack Brabham og Sterling Moss.

– Vi mangler at få den sidste finansieri­ng på plads, fortaeller løbsarrang­ør Jac Nellemann, der midt i 70’erne selv var 0,3 sekunder fra at kvalificer­e til det davaerende svenske Formel 1grandprix på Anderstorp.

Kører ikke selv med

Jac Nellemann er involveret i planerne om Formel 1 omkring Christians­borg, ligesom han har vaeret langt fremme i forbindels­e med det elektriske Formula E, hvor Københavns Kommune i sin tid anviste en bane omkring Tivoli. Men folkene bag Formula E ville helst køre løbet inde i selve Tivoli.

– Da der ikke er støjgener i Formula E, skal man helst køre så centralt som muligt – så rundt om rytterstat­uen på Amalienbor­g kunne vaere den allerbedst­e placering, selv om Nordhavnen i mine Løbsarrang­ør Jac Nellemann er klar til at praesenter­e et stjernefel­t uden lige på Bellahøj. øjne også vil vaere ideel, siger Nellemann, som selv fortsat er aktiv bag rattet.

I forsommere­n kørte han historisk løb i Formel Junior i USA, hvor det blev til to sejre og en andenplads.

Selv om han naeste år kan invitere sig selv til at køre Historisk Formel 1 og dermed få den sidste rest af Formel 1-drømmen udlevet, vil han afstå fra at køre med.

– Jeg er blevet for gammel. Farten i Formel Junior passer mig meget bedre, siger Jac Nellemann.

Derimod har han sagt ja til at fylde feltet i Pro-Am-klassen i Copenhagen Historic Grand Prix, der bliver afholdt i den kommende weekend, op, fordi den brandvarme Formel 1-kører Kevin Magnussen har afstået fra at køre med og vil nøjes med at afløse sin far, Jan Magnussen, i Race for Riget.

Stor opbakning

Den ni-dobbelte Tom Kristensen er igen makker med Prins Joachim, mens den tidligere Formel 1-verdensmes­ter og Indy 500-vinder Jacques Villeneuve skal køre sammen med Oscar Davidsen Siesbye.

Der vil i år vaere et stort opbud af nuvaerende og tidligere stjerner på Bellahøj, og det glaeder Jac Nellemann.

– Vi har i år maerket en større opbakning end tidligere, og det har givet os mod på fortsaette med udvikle det eneste nuvaerende racerløb i København.

Vi mangler at få den sidste finansieri­ng på plads

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ??
FOTO: ALL OVER PRESS
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark