Ekstra Bladet

Fanget midt i Kevin-clash: Har aldrig oplevet noget lignende

- ANDERS BERG abj@eb.dk

Vi har efterhånde­n hørt forskellig­e historier og reaktioner på den omtalte og dramatiske ’kugle-gate’. Episoden, hvor en tydeligt irriteret Kevin Magnussen siger følgende til en lidt for pågående og sarkastisk Nico Hülkenberg fra Formel 1-teamet Renault: ’Sut mine kugler.’ Men vi har endnu ikke hørt den fulde oplevelse af sagen fra den part, der var taettest på episoden. Nemlig Luna Christofi, der interviewe­de Kevin Magnussen, mens det hele skete.

Den rutinerede, danske reporter var paf i situatione­n og fortaeller, at det først lidt sent gik op for hende, hvad der egentlig skete.

– Nu har jeg lavet Formel 1 i tre år, og det er ikke første gang, jeg har set kørere have et clash. Men jeg har aldrig oplevet noget lignende.

– Jeg har tit set kørere, der gør alt for at undgå hinanden. Som for eksempel Nico Rosberg og Lewis Hamilton, siger Luna Christofi til Ekstra Bladet.

Giver sporten nerve

Hun er samtidig ikke i tvivl om, hvad hun mener om Hülkenberg­s måde at afbryde interviewe­t med Hamilton på.

– Jeg ved ikke, om det var voldsomt. Men Hülkenberg­s facon har helt klart noget meget arrogant over sig. Det gør ikke nødvendigv­is noget, for det giver noget nerve til sporten, siger hun.

Alligevel mener hun, at det var i overkanten, hvad tyskeren gjorde.

– Det her var en irettesaet­telse fra hans side. Det var både arrogant og hånligt. Jeg kan huske, jeg blev overrasket. Jeg nåede lige at taenke: Nå, der kan man bare se, han kommer over for at få glattet ud mellem ham og Kevin, fortaeller Christofi.

– Men så kunne jeg se på hans attitude, at det ikke var en forsonende hånd. Samtidig holdt Kevin helt cool armene ind til siden. Han havde allerede spottet, at Hülkenberg var på vej, laenge før jeg gjorde.

Traeder i karakter

Den danske reporter har ikke noget problem med Kevins reaktion, selv om hun siger, at hun nok havde ’sagt det på en anden måde’ – og vaek fra et kamera.

Hülkenberg­s facon har helt klart noget meget arrogant over sig

– Man har jo lov til at reagere følelsesma­essigt på det, man bliver praesenter­et for. Det er jo ikke forbudt.

Christofi mener, at Kevin er trådt i karakter uden for banen, siden han blev en del af Formel 1 for tre år siden. Og den ’nye’ og bramfrie Kevin viste sig første gang for alvor, da debatten om den nye beskyttels­es-halo (bøjle, red.) til racerne startede.

– Vi siger altid, at sportsfolk er alt for polerede og politisk korrekte. Nu har han taget bladet for munden. Så hvis vi hagler ham ned for det, kommer vi aldrig nogen vegne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark