Ekstra Bladet

Liga stod bag 120 kilo amfetamin, mener politiet

- JAN SØGAARD js@eb.dk BIRKERØD: KALUNDBORG: FØLLENSLEV: STEVNS: AARHUS: AARHUS:

To sorte sportstask­er proppet med 50 kilo amfetamin. En Føtex-pose med 640.000 kr. i kontanter. En narkofabri­k på en landejendo­m i Videbaek. Pistoler skjult i et krat sammen med 5,5 kilo kokain og en vaebnet befrielses­aktion fra arresthuse­t i Slagelse.

Det er elementer i en kaempe narkosag, hvor syv maend og en kvinde nu er tiltalt, og hvor hovedmaend­ene, hvis de bliver kendt skyldige ved Retten i Naestved, risikerer op til 16 års faengsel.

Dommen falder først efter nytår og 22 retsmøder.

Narko-ligaen har ifølge tiltalen håndteret 120 kilo amfetamin, godt syv kilo kokain og 2,5 kilo hash. Alle naegter sig skyldige.

Kørte penge til Holland

De tiltalte havde forskellig­e roller i organisati­onen, hvor to af maendene sørgede for at modtage bestilling og betaling for amfetamin og købte råmaterial­er som amfetamin-olie, mens de øvrige Den ene af de nu tiltalte skulle befries ved en vaebnet aktion mod personalet i Slagelse Arrest. To er dømt for forholdet, mens manden, der bestilte befrielsen af sig selv, nu er tiltalt.

stod for produktion­en af amfetamine­n og distributi­onen til aftagerne.

Den 30-årige kvinde var, ifølge tiltalen, bandens pengekurer, der kørte til Holland med betalingen for amfetamin-olie og/eller indsmuglet amfetamin.

Politiet slog til 6. oktober sidste år, hvor en 22-årig kokkeelev og en 27-årig blev anholdt i en Peugeot 308 på ppladsen ved Bilka i Slagelse med 50 kilo amfetamin i to sportstask­er, som de netop havde fået overdraget af den

Vestjysk narkofabri­k

Samtidig blev de øvrige nu tiltalte anholdt, og bandens narkofabri­k i Videbaek i Vestjyllan­d blev ransaget. Her stod udstyr og kemikalier til produktion af amfetamin, der blev rørt sammen med en pagaj i en 80-liters vaskebalje.

Fire dunke med 20 liter amfetamin-olie skulle blandes med metanol, svovlsyre og fyldstof til 53 kilo salgsklar

amfetamin med en styrke på 21 procent, mener politiet. På adressen i Videbaek fandt politiet også to elektronis­ke vaegte og 98 strømpisto­ler.

– Nu må retten vurdere vores beviser, men efter vores overbevisn­ing er der var tale om et organisere­t kriminelt netvaerk med internatio­nale forbindels­er, siger politiinsp­ektør Kim Kliver, Sydsjaella­ndsog Lolland-Falsters Politi.

Politiets store beslaglaeg­gelser af over 100 kilo hård

narkotika har gjort økonomisk meget ondt på organisati­onen, mener Kim Kliver.

Flere af de tiltalte hovedmaend har i forvejen domme for narkokrimi­nalitet.

Under den kommende retssag kraever politiet også 20 mobiltelef­oner konfiskere­t, som ligaen har brugt til kommunikat­ion. Heraf er 12 telefoner af maerket Blackberry, der ofte bruges af narkokrimi­nelle, fordi telefonern­e har den staerkeste kryptering.

En traefaeldn­ing med motorsav gik grueligt galt på Torpevej i Klemensker. Her blev en 20-årig mand ramt af motorsaven i højre laeg, og han måtte derfor efterfølge­nde en tur på hospitalet og lappes sammen.

Politiet måtte assistere brandvaesn­et, da en 92-årig borger meddelte, at boligen stod i brand. Den 92-årige havde selv forgaeves forsøgt at slukke ilden. Brandvaesn­et fik klaret jobbet, men desvaerre først, da huset var braendt ned til grunden. Ilden var formentlig opstået ved gaskomfure­t.

Politiet fik en melding om, at en seksårig pige var forsvundet i området ved Klosterpar­kvej. Hun var på besøg i området og derfor ikke lokalkendt. Politiet sendte flere patruljer til området for at lede efter pigen sammen med beboerne. Pigen blev heldigvis fundet i god behold af en børnehave, som selv var på tur.

En bekymret borger oplyste til politiet, at en bunke efterladt kvindetøj lå på stranden ved Havnsø. Da der ingen ejermand var i sigte, tog politiet ud til stranden for at sikre sig, at der ikke var sket en ulykke. Kort efter ankom en 20-årig kvinde, som fortalte, at hun blot havde lagt tøjet der, så hun kunne gå sig en tur langs kysten.

En 29-årig mand mistede af ukendte årsager herredømme­t over sin bil, da han kørte på Køgevej mod syd og ind i rundkørsle­n ved Hovedgaden. Han påkørte derfor et helleanlae­g, en lysmast og to vejskilte. Da politiet ankom, viste det sig, at bilisten var påvirket af alkohol. Han blev derfor taget med til yderligere undersøgel­ser.

Da en 99-årig kvinde åbnede døren, stod der en kvinde og to drenge, som påstod, de kom fra hjemmeplej­en. Den købte den 99-årige ikke, men de tvang sig alligevel ind i lejlighede­n. Kort efter fik den vakse olding alligevel gennet de tre ud – og det lykkedes dem ikke at stjaele noget.

Tre hollandske maend stjal en gravemaski­ne fra en byggeplads, men kørte mod en traebro og var nødt til at efterlade maskinen. Da politiet stoppede dem, naegtede de alt. Men den ene havde dumt nok optaget tyveriet på en Snapchat-video.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ??
FOTO: PER RASMUSSEN
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark