Ekstra Bladet

Skjulte pistoler i krat ved sportshal

- JAN SØGAARD js@eb.dk

Fem døgn efter anholdelse­n blev den 22-årige kokkeelev, der nu er tiltalt som en af hovedmaend­ene i narkosagen om blandt andet 120 kilo amfetamin, forsøgt befriet fra Slagelse Arrest i en vaebnet aktion.

Hans jaevnaldre­nde kaereste og en 40-årig mand, der stod i gaeld til kokkeeleve­n, blev anholdt foran arresten med et skarpladt Berettahag­lgevaer. Faengselsb­etjentene skulle trues med våbnet, når de åbnede døren til arresten for at tage imod tøj til den 22-årige, og så tvinges til at lukke kokkeeleve­n ud.

Kaeresten og den 40-årige har fået domme på 20 og 28 måneders faengsel for befrielses-forsøget, og nu er den faengslede kokkeelev foruden sin rolle i narko-ligaen også tiltalt for at have bestilt befrielsen fra arresten.

Men politiet fik nys om den farlige aktion takket vaere en opsnappet telefonsam­tale på en indsmuglet mobil i arresten, og det bevaebnede par blev anholdt i en bil med gevaeret taet på arresten.

Pistol med lyddaemper

I dag starter en stor narkosag ved Retten i Naestved, som er taet forbundet med ’hovedsagen’ om de 120 kilo amfetamin. Tre maend på 23, 25 og 21 er tiltalt for med forskellig­e roller at have håndteret samlet 16 kilo amfetamin, 7,3 kilo kokain og 2,5 kilo hash, hvoraf de fleste kilo To pistoler lå vakuumpakk­et i en pose i et krat ved en sportshal. Den ene, en Zastava 70 som denne, havde lyddaemper og 14 patroner til.

også indgår i hovedsagen med otte tiltalte.

Tre uger efter anholdelse­saktionen og afsløringe­n af narko-fabrikken i Videbaek fandt politiet i et krat bag Sørbymagle Hallen på Kirkerupve­j i Sørbymagle

fem et halvt kilo kokain i en taske og to skarpladte Crvena Zastava-pistoler.

Den ene havde lyddaemper, ekstra magasin og 14 patroner. Den anden var ladt med syv skud.

Pistolerne lå i en sort pose,

der igen var pakket ind i en vakuumpakk­et pose, så våbnene lå vandtaet.

De 5,5 kilo kokain og pistolerne indgår både i sagen, der starter i dag, og i ’hovedsagen’, som begynder til efteråret.

 ?? FOTO: WIKIPEDIA COMMONS ??
FOTO: WIKIPEDIA COMMONS

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark