Ekstra Bladet

Med automatvåb­en Bevaebnet mand skabte panik i København

Blev set med gevaer og pistol i indre by. Men det var hardball-våben

- JAN SØGAARD DAN BJERREGAAR­D NANNA C. PEDERSEN

Politiet i København frygtede det vaerste, da der kom flere alarm-meldninger klokken 14.20 i går om en mand, der var bevaebnet med både en pistol og et gevaer ved Stormgade i indre by.

En stor politistyr­ke med automatvåb­en blev sendt til stedet, hvor en 46-årig mand i jakkesaet blev anholdt med to skydevåben – som viste sig at vaere hardball-våben.

– Men de ligner til forvekslin­g rigtige våben, og det er ikke det mest intelligen­te at gå rundt med den slags på gaden i disse tider, siger central vagtleder på Politigård­en Henrik Moll.

Det viste sig, at den 46-årige netop havde købt de to våben i en butik. De var pakket ud af emballagen, da han forsøgte at praje en taxa.

Også den uskyldige taxachauff­ør blev kortvarigt tilbagehol­dt og fik håndjern Politiet rykkede talstaerkt ud, da der løb meldinger ind om, at der var en våbenmand løs i København. på, indtil politiet havde helt styr på omstaendig­hederne.

Den 46-årige blev kørt til Station City og afhørt. Hans våben er foreløbig beslaglagt. Om han skal sigtes for noget ulovligt, var endnu ikke klarlagt i aftes.

– Våbnene er jo lovlige, men det er spørgsmåle­t, om nogen har følt sig truet i situatione­n, siger Henrik Moll.

Den 46-årige har også udsat sig selv for stor fare for eventuelt at blive skudt af politiet.

Politiet kan ikke på afstand se, om et våben er aegte eller ej, og hvis en person sigter mod politiet, er der stor risiko for, at politiet åbner ild.

Truede politiet til at skyde

13. juli blev en 20-årig skudt i hoften af politiet, da han trak en attrap-pistol og sigtede på to betjente, der bankede på ruden, da han sad og sov i sin bil på Thoravej.

Det viste sig, at han havde planlagt et selvmord med politiets hjaelp, såkaldt ’suicide by cop’. Dagen før havde han købt en softgun, som han ville true politiet med, så de skød ham. Hele natten var han kørt rundt for at finde en patrulje, han kunne provokere, men det lykkedes først, da han var kørt ind til siden Den 46-årige nåede kun at nyde sit nyindkøb i kort tid. Politiet tog både ham og våbnene med på stationen. Foto: Stine Tidsvilde

for at tage en lur.

2. juni blev en 50-årig mand skudt af politiet på H.C. Andersens Boulevard over for Tivoli, da han gik hen mod to betjente, der netop havde stoppet en motorcykli­st i en rutinekont­rol.

Han sigtede på betjentene med en revolver og affyrede

mindst et skud – som senere viste sig at vaere løsskud. Politiet besvarede straks ilden, og den 50-årige blev ramt af et skud i låret og et i skulderen, der traengte ind og ramte rygmarven.

Den 50-årige er nu lam i benene. Undersøgel­serne bekraefter, at han også havde

planlagt et 'suicide by cop', og han havde efterladt et afskedsbre­v.

Både den 20-årige fra Thoravej og den 50-årige fra H.C. Andersens Boulevard er nu varetaegts­faengslet, sigtet for trusler mod politiet.

Våbnene er jo lovlige, men det er spørgsmåle­t, om nogen har følt sig truet i situatione­n

 ?? FOTO: STINE TIDSVILDE ??
FOTO: STINE TIDSVILDE
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark