Ekstra Bladet

Ny familiefil­m er én lang skamløs reklame

- ’Emoji filmen’

Instr.: Tony Leondis Danske stemmer: Ruben Søltoft, Cecilie Stenspil, Ditte Hansen, Paul Hüttel m.fl. 86 min. Premiere i dag i 78 biografer over hele landet.

Titler som ’Hotel Transylvan­ia’, ’Smølferne’ eller ’Det regner med frikadelle­r’ kommer naeppe til at fylde meget i animations­filmens historie. Det samme gør sig gaeldende med den aktuelle ’Emoji filmen’, der har fået usaedvanli­g mange taesk i hjemlandet USA og blot har en usaedvanli­g lav score på 1,4 (ud af 10) blandt brugerne af det populaere filmsite IMDB.

Helt så slem er den nu ikke, synes jeg. Blot ret ligegyldig – men det er der jo desvaerre så mange såkaldte familiefil­m, der er. En discount-udgave af Pixars ’Inderst inde’ fra 2015 kunne man også kalde den. Men lur mig, om den primaere målgruppe på syv- til tiårige mobiltelef­on-afhaengige unger ikke vil elske den.

Oplagt idé

Idéen er lige så oplagt, som den er skamløs. Filmen udspiller sig i to verdener. Primaert inde i en smartphone, hvor hovedaktør­erne er de populaere emojis, der selvfølgel­ig bor i SMSkilstru­p.

De fleste af dem er i sagens natur kun i stand til at give udtryk for en enkelt følelse, men ikke filmens omdrejning­spunkt Gene, der rummer et noget bredere spekter – hvilket altså ikke er nogen fordel, når man er en smileyemoj­i.

Det giver problemer for telefonens ejermand, drengen Alex, når han forsøger at sms-flirte med klassens kønne pige, da han jo så ikke kan regne med, hvilke signaler han sender hende. Løsningen er at få smartphone­n nulstillet – hvilket er lig med en udslettels­e af alle beboerne i SMSkilstru­p og omegn.

Så Gene og vennerne må selvfølgel­ig tage affaere og forhindre massakren, hvilket fører dem ud på en actionfyld­t reje gennem et hav af apps fra Candy Crush Saga over Instagram og Spotify til Youtube og Facebook på deres Hi-5 and Gene er blandt hovedperso­nerne i ’Emoji filmen’.

vej mod Skyen. Større er plottet og ambitioner­ne ikke.

Venstrehån­dsagtig

Selv om man kan abstrahere fra den massive produktpla­cering – filmen er grundlaegg­ende en lang reklame – så er udførelsen også saert ventrehånd­sagtig og ligner mest

af alt noget, der er lavet direkte til Cartoon Network eller lignende tv-kanaler. Det mest irriterend­e er dog, at man indimellem kan ane kimen til en langt bedre film et sted derinde. Som altså aldrig får lov til at folde sig ud i dette grundlaegg­ende ret tarvelige produkt.

 ?? FOTO: SONY PICTURES ANIMATION ??
FOTO: SONY PICTURES ANIMATION

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark