Ekstra Bladet

NU KULMINERER EM-FESTEN

Hvis det danske landshold er lige så veloplagt i aftenens semifinale, som landstraen­er Nils Nielsen var det på pressemøde­t forud for EM-braget mod Østrig, er der grund til stor optimisme

- Anders Junge Ernst aje@eb.dk Tariq Mikkel Khan foto@eb.dk

BREDA (Ekstra Bladet): Det var en løssluppen stemning uden lige, der praegede onsdagens danske pressemøde forud for EM-semifinale­n mod Østrig.

Landstraen­er Nils Nielsen var ledsaget af spillerne Line Røddik og Pernille Harder, og den trio sørgede for, at det aldrig blev kedeligt at opholde sig i det velbesøgte presserum på Rat Verlegh Stadion.

Det er arenaen, hvor de danske damer i aften spiller EM-semifinale mod Østrig, og trioen lagde ikke skjul på deres respekt for den kommende modstander, som de tabte 4-2 til i den afsluttend­e optaktskam­p forud for slutrunden. Men landstraen­er Nils Nielsen udlagde teksten med en hel del portion humor.

– Østrig spiller som Red Bull Salzburg. Det er et meget kraftfuldt hold. Nogle gange tror jeg også, at de får en masse Red Bull med alt det løbearbejd­e, de leverer, siger Nils Nielsen.

Den danske landstraen­er er overrasket over, at EM-debutanter­ne fra alpelandet er nået helt til semifinale­n. Men han glaeder sig over, at det er tilfaeldet.

For det er, med Nielsens egne ord, et tegn på, at god forberedel­se betaler sig. For sådan ser han på Østrig. De har formået at få kampene i slutrunden spillet på deres praemisser – og så er de i besiddelse af en offensiv, der for mindre end en måned siden voldte Danmark enorme problemer.

– For at slå Østrig skal du forsvare dig ekstremt godt. Og det gjorde vi ikke sidst, siger landstraen­eren.

Han kan glaede sig over, at de danske damer er saerdeles sultne efter revanche. Og det er en ekstra motivation foruden den helt store gulerod i form af udsigten til en finale.

– Alt den traening, vi har lavet hele livet, er for at få lov til at spille de her kampe. Det er drømme, der går i opfyldelse. Men den store drøm er at stå i en finale, så nu skal vi gøre arbejdet faerdig i morgen (torsdag, red.), siger Line Røddik.

Vi vil i finalen

Samme tanker gik gennem hovedet på landsholde­ts anfører, Pernille Harder.

– Vi skal ikke stille os tilfredse med at have slået Tyskland ud. Nu er vi kommet så langt, så nu vi vil i finalen, siger Harder.

Men. Og der er et stort men. I hvert fald hvis man spørger Nils Nielsen. Den danske frontfigur udpegede således en noget overrasken­de ting, der kunne udgøre den helt store udfordring i forhold til at avancere fra semifinale­n.

Kampen spilles på en torsdag. Og det var netop en torsdag, at Danmark tabte til Holland i gruppespil­let, hvorefter Nielsen med vanligt overskud skød skylden på ugedagen som årsag til nederlaget. Så hvad med opgøret mod Østrig?

– Torsdage er virkelig dårlige. Det må jeg sige. Det er en af de ting, der bekymrer mig mest. At vi spiller der. Det er et meget større problem end vores modstander, siger Nielsen med humoren i højsaedet.

Og den danske boss har såmaend også lagt en snedig plan for at komme uden om kalender-benspaende­t.

– Vi spiller lille fredag, lyder det.

Og lad da bare semifinale­n blive et startskud til en festlig dansk weekend. En af dem uden Red Bull vel at maerke.

Semifinale­n mellem Danmark og Østrig spilles klokken 18 og kan ses på TV2. Den LIVE-daekkes minut for minut på www.eb.dk.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark