Ekstra Bladet

FODBOLDSTJ­ERNE

-

Hun er blevet kaldt Danmarks kvindelige Zlatan på grund af sin attitude, sit fodboldspi­l og sin udenlandsk­e baggrund. Men det lå langtfra i kortene, at Nadia Nadim skulle opnå stjernesta­tus som profession­el fodboldspi­ller. Som 12-årig flygtede Nadia Nadim sammen med sin mor og fire søstre fra det krigshaerg­ede Afghanista­n, hvor det totalitaer­e Taliban-styre tog magten med vold og ødelaeggel­se. Familien Nadim måtte flygte fra Afghanista­n, efter Taliban en dag hentede Nadias far, Rabani Nadim, og henrettede ham i en ørken uden for Kabul.

Far var general

Det fortaeller Nadia Nadims søster, Muskan Nadim:

– Vores far var general i den afghanske haer, og derfor blev han likvideret af Taliban, da de kom til magten. Derefter var min mor alene med fem piger, og det kunne ikke gå under Taliban-styret. Derfor flygtede vi mod England, men på grund af en fejl fra menneskesm­uglerne endte vi i Danmark, fortaeller Muskan Nadim og fortsaette­r: – Min mor turde ikke fortsaette mod England, og derfor havnede vi her i Danmark. Det har vi vaeret lykkelige over lige siden. Det lyder underligt, men jeg har naesten kun gode minder fra vores tid som flygtninge i Danmark. – Jeg husker bl.a., at foraeldren­e til vores klassekamm­erater gav os computere og andre luksusting, ligesom vi blev kørt til håndbold og fodbold. Det er sådan noget, man aldrig nogen sinde glemmer og stadig rører mig dybt. Baggrunden som afghanske flygtninge fylder stadig meget hos familien Nadim, der holder fast i den kulturelle baggrund samtidig med, at familien har formået at integrere sig på bedste vis i Danmark.

– Nadia er en stor stjerne i Afghanista­n, og hun er ofte i tv dernede. Det er en saerlig stor historie, fordi hun er kvinde, som flygtede fra Taliban og nu er en stor stjerne i USA. Min familie får henvendels­er fra afghanere i hele verden, der fortaeller, hvor imponerede de er, siger Muskan Nadim og fortsaette­r:

Nadia er en stor stjerne i Afghanista­n, og hun er ofte i tv dernede

– Det gør min mor stolt, at hun rejste fra Afghanista­n til Danmark og formåede at opfostre nogle børn, der giver noget igen til samfundet. Nadia gør os alle stolte, og nu håber vi, hun kan vaere med til at sparke en EM-titel til Danmark.

 ?? FOTO: RITZAU ?? Nadia Nadim har vundet alle fodboldint­eresserede danskeres hjerter med sin fremtoning under EM-slutrunden i Holland.
FOTO: RITZAU Nadia Nadim har vundet alle fodboldint­eresserede danskeres hjerter med sin fremtoning under EM-slutrunden i Holland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark