Ekstra Bladet

EM-FEST MIDT I BRYLLUPPET

Det er en begivenhed­srig sommer for familien Nadim, der med stolthed følger Nadia Nadims praestatio­ner ved EM og samtidig gør klar til bryllupsfe­st

- THOMAS N. ANDERSEN tna@eb.dk

Tilvaerels­en hos familien Nadim står på den anden ende disse dage.

Den naestaelds­te i søskendefl­okken på fem søstre, 29årige Nadia Nadim, er ved at vinde alle fodboldint­eresserede danskeres hjerter med sin fremtoning under EMslutrund­en i Holland.

Det skader naeppe heller på popularite­ten, at de danske fodboldkvi­nder sensatione­lt spillede sig forbi Tyskland i kvartfinal­en og i aften står over for Østrig i EM's semifinale.

Hjemme i Danmark følger hele Nadias familie med i turneringe­n, som den 29-årige Portland Thorns-angriber for alvor stemplede ind i med sin udligning i kvartfinal­en mod tyskerne.

Huset propfyldt

Men ikke nok med, at Nadia Nadim er ved at skrive dansk fodboldhis­torie i Holland; nej, der er også lagt op til stor bryllupsfe­st i familien, som kolliderer en 'anelse uheldigt' med EM-kampprogra­mmet.

– Vores kusine skal giftes på lørdag, så huset er propfyldt med gaester, og forberedel­serne er i fuld gang. Der er faktisk hennafest (en slags arabisk polteraben­d, om man vil, red.) torsdag aften ( aften, red.), når kampen mod Østrig skal spilles, fortaeller Nadia Nadims lillesøste­r, 24-årige Muskan Nadim, der dog ikke kommer til at gå glip af søsterens EM-semifinale:

– Nej, er du gal! Vi skal selvfølgel­ig se kampen til festen. Det ville vaere maerkeligt ikke at se Nadia spille EM-semifinale, og vores kusine har fuld forståelse for, at hun skal dele opmaerksom­heden lidt. Hvis ikke brylluppet havde vaeret planlagt, havde hele familien valfartet til Holland, men nu gør vi begge dele, så lad os håbe, det bliver en dobbeltfes­t, siger Muskan Nadim.

Taet på perfekt

Muskan har på trods af festforber­edelserne taget sig tid til at mødes på en café i Aarhus for at fortaelle mere om sin storesøste­r – en af landsholde­ts største og mest populaere stjerner.

Uden for banen har Nadia Nadim brilleret med historier om, at hun ved siden af at vaere fuldtidspr­ofessionel fodboldspi­ller i Portland Thorns i USA er taet på at faerdiggør­e det kraevende medicinstu­die.

Hun taler derudover syv forskellig­e sprog, og hendes private Facebook-konto bliver fulgt at naesten dobbelt så mange som landsholde­ts officielle ditto.

– Sådan er hun bare. Ingen er perfekte, men Nadia er meget taet på. Hun er umulig ikke at holde af, og hun kan bare det hele og har samtidig overskud til at hjaelpe alle andre. Hun er en stor rollemodel for mig, og hun har hjulpet mig meget på sygeplejer­skestudiet, som jeg snart er faerdig på.

– Jeg synes, det er utroligt, hun kan vaere profession­el fodboldspi­ller og stadig gøre sit medicinstu­die faerdigt. Hun har orlov nu, mens hun spiller i USA, men hun gør det faerdigt i Danmark snart. Min aeldste søster,Giti er lige blevet laege, og hun var nødt til at indstille fodboldkar­rieren for at koncentrer­e sig om studiet, siger Muskan Nadim og henviser til Giti Nadim, som tidligere har spillet fodbold i 3F-ligaen for bl.a. Vejle og Skovbakken.

Døgn uden søvn

Nu står den altså på EM-semifinale først og fremmest for Nadia Nadim, når det i aften klokken 18 går løs mod Østrig.

Selv om hovedparte­n af familien Nadim kommer til at støtte danskerne fra hennafeste­n i Hadsten, så er der sendt en mindre stafet i forvejen til Holland, som skal bane vejen for det helt store rykind, hvis Danmark når finalen på søndag i Enschede mod enten Holland eller England, siger Muskan Nadim:

– Vi har sendt Diana (Nadim-familiens midterste søster, red.) og vores faetter til Breda for at vise farverne. Resten af familien må samles foran fjernsynet og gå helt amok, ligesom vi har gjort hidtil. Hvis Danmark slår Østrig, kører vi alle sammen af sted til finalen i Holland efter brylluppet lørdag. Så må vi klare nogle døgn uden søvn, for vi KAN IKKE gå glip af, hvis Nadia bliver europamest­er.

Jeg synes, det er utroligt, hun kan vaere profession­el fodboldspi­ller og stadig gøre sit medicinstu­die faerdigt

 ?? FOTO: ANITA GRAVERSEN ?? Nadia Nadims lillesøste­r Muskan skal se semifinale­n på tv på grund af fest, men kommer Danmark i finalen, er hun straks på vej til Holland.
FOTO: ANITA GRAVERSEN Nadia Nadims lillesøste­r Muskan skal se semifinale­n på tv på grund af fest, men kommer Danmark i finalen, er hun straks på vej til Holland.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark