Ekstra Bladet

CHAMPIONS LEAGUE MÅLET TIL

I . De danske mestre er som minimum sikret en plads i Europa League efter en 4-1-sejr over Vardar. Santander satte denne helt afgørende scoring ind på et tidspunkt, da FCK var reduceret til ti og i store problemer FC København er seedet i fredagens lodtra

- Gisle@eb.dk – Slavia Prag – Hapoel Beer Sheva – Rijeka – Astana – Qarabag Agdam

gang hørte Vardar-tilhaenger­ne.

Vardar har aldrig vaeret i et europaeisk gruppespil og ikke vundet en europaeisk udekamp siden en sejr på Cypern i Intertoto Cup’en tilbage i 2004.

De skulle dog fortsat ’kun’ bruge ét udebanemål for at skabe alvorlige problemer for FCK, der af samme årsag ikke blaeste til vildt angreb efter den tidlige scoring.

De danske mestre har fortsat problemer med at finde den vante rytme, og nyindkøbet Michael Lüftner fik sendt flere adresseløs­e aflevering­er af sted fra de bageste raekker.

Det var dog taet på 2-0 i 17. minut, da Youssef Toutouh spillede Andrija Pavlovic fri, men serberens afslutning tog stolpen.

Lidt for smart

Så var Vardar anderledes effektive, da Toutouh et par minutter senere spillede lidt for smart på egen halvdel.

Han mistede bolden i en dribling over for et par Vardar-spillere, og to aflevering­er og en klinisk Nikolov-afslutning senere lå den inde bag Robin Olsen.

Kameraerne fangede hurtigt en nedslået Toutouh, der med sin store fejl havde sat sit mandskab under gevaldigt pres. Nu skulle københavne­rne score to gange.

Den første scoring kom hurtigt. Michael Lütfner fik taet under mål kun snittet et hjørnespar­k, men havde heldet med sig.

Bolden ramte Vardars Tigran Barseghyan, og så var FCK foran 2-1 med over en time igen. 12 fra 2. halvlegs start, og Toutouh var ikke langt fra i 48. minut, men sparkede i sidenettet.

Vardar ville ikke andet end at have tiden til at gå, men det var de til gengaeld gode til.

FC København havde svaert ved at skabe noget i etableret spil og blev mere og mere frustrered­e, som minutterne alt for hurtigt forsvandt oppe på storskaerm­en. 55, 60, 65, 70.

Alt for nemt smed Ståle Solbakkens rystede mesterhold bolden vaek, og Ján Gregus tabte fatningen i 71. minut, da han nedlagde Balotelli.

Det havde han også gjort i 1. halvleg, så to gule kort blev vekslet til et rødt til slovakken, der nu er blevet smidt ud tre gange i europaeisk­e kampe på under et år.

Det skete i Porto og i Sofia mod Ludogorets, og han fuldendte altså sit uheldige hattrick i København.

Det lignede et farvel til drømmen om Champions League, men et kvarter før tid fik Federico Santander Parken til at eksplodere i jubel.

Vilde løver

Pierre Bengtsson slog et millimeter praecist indlaeg ind i Vardar-feltet, hvor den sydamerika­nske angriber steg til vejrs og pandede FCK på 3-1.

I ren begejstrin­g smed han trøjen og var ved at kravle ud blandt de jublende københavns­ke fans, der lige pludselig kunne øjne et europaeisk gruppespil.

Vardar skulle satse, men det blev kun til et godt langskud fra Blazevski, som Robin Olsen tog sig af.

FC København sloges godt støttet af de over 15.000 tilskuere i Parken som vilde løver for at holde fast i 3-1-føringen og havde endda overskud til at slå kontra med fire minutter igen.

Indskifted­e Amankwaa spillede Verbic fri, og han fremtvang et straffespa­rk, som ligeledes indskifted­e Pieros Sotiriou sikkert satte ind til 4-1.

Den tog endegyldig­t livet af Vardar og sørgede samtidig for, at københavne­rne allerede nu har opfyldt ambitionen om et gruppespil.

For 11. gang i de 12 seneste saesoner er der europaeisk­e kampe i Parken resten af efteråret…

FCK sloges godt støttet af de over 15.000 tilskuere i Parken som vilde løver

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? Million-jubel
Det kostede en advarsel at Santander smed trøjen efter sit mål, men mon ikke han bliver tilgivet. Den første store pose penge er landet hos FC København.
FOTO: JENS DRESLING Million-jubel Det kostede en advarsel at Santander smed trøjen efter sit mål, men mon ikke han bliver tilgivet. Den første store pose penge er landet hos FC København.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark